Εκλογές 2019 - ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας η Κούνεβα

Βράδυ Παρασκευής 21 Ιουνίου και ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ήταν αναμενόμενο και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, δεύτερη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τρίτος ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και τέταρτος ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.  Από εκεί και πέρα, υπάρχουν γνωστά ονόματα της κοινωνίας όπως ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παναγιώτου, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, πρώην υπουργός, ο μουσικοσυνθέτης Κωνσταντίνος Καλδάρας και στην τελευταία τιμητική θέση, η συγγραφέας, Ρέα Γαλανάκη.

Ομως, σήμερα είχαμε μία αλλαγή... Στη θέση της πρωην Ευροβουλεύτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που ήταν στην 8η θέση, έχουμε νέο πρόσωπο. Ο λόγος; Δεν έχει ακόμη το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι... Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.. ."Τη θέση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, 9η στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, λαμβάνει η Γιώτα Λαζαροπούλου, πρώην ενοικιαζόμενη εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα - πρώην Εθνοdata", . 

Και στη συνέχεια τονίζεται ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και τη δημοτικότητα (δημότης του Δήμου Αθηναίων) στις 31/5/2019. Ως εκ τούτου, δεν έχει ακόμη εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους με τους οποίους θα διεξαχθούν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:

1. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ), Συγγραφέας

2. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ), Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

4. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Υπουργός Επικρατείας

5. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΚΟΡΑΦΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Οικονομολόγος

6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ-ΠΑΝ), Δημοσιογράφος

7. ΜΟΣΚΩΦ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

8. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

9. ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα - πρώην Εθνοdata

10. ΚΑΛΔΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Μουσικοσυνθέτης-Εικαστικός

11. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

12. ΓΑΛΑΝΑΚΗ–ΚΟΥΒΕΛΑ  ΡΕΑ, Συγγραφέας