Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - ΣΥΡΙΖΑ: Τί είπαν, τι άκουσαν όταν βρέθηκαν στην...

Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Τί είπαν, τι άκουσαν όταν βρέθηκαν στην Μύκονο (23/06)

|

Οι πέντε από τους έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν στην Μύκονο τη περασμένη Κυριακή (23/06) και παρουσίασαν το πρόγραμμα και τις σκέψεις της Κυβέρνησης – Ν. Μανιός ”  «Ποια είναι η επιλογή μας, “Επώδυνος συμβιβασμός” ή “στρατηγική επιβίωσης”; Για την αριστερά, είπε χαρακτηριστικά, είναι θέμα επιλογής και ευθύνης για το μέλλον.»

Και οι περιοδίες καλά κρατούν…. Την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση στη Μύκονο με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μεράς. Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές των Κυκλάδων Αγγελετάκη Αλέκα, αρχαιολόγος και ερευνήτρια με καταγωγή από Μύκονο, Μανιός Νίκος, οφθαλμίατρος με καταγωγή από τη Νάξο, Ρήγου Ιρέν, ψυχολόγος με καταγωγή από την Τήνο, Συρίγος Αντώνης, Δικηγόρος με καταγωγή από τη Σύρο, Συρμαλένιος Νίκος, Οικονομολογος και Πολιτικός επιστήμονας με καταγωγή από τη Μήλο, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γάκης Αντώνης, δρ. Περιβάλλοντος, συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός με καταγωγή από τη Σαντορίνη.

Πρώτη τοποθετήθηκε η Αλέκα Αγγελετάκη (σ.σ. η οικοδέσποινα της παρέας) η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι: «Το πιο σημαντικό έργο που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέσπιση ενός κράτους δικαίου που θα στηρίζει τους αδύναμους και τις μειονότητες». Στη συνέχεια, τόνισε επιγραμματικά την ανάγκη δράσης σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ευαισθητοποίησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των κατά τόπους Δημοτικών Αρχών. Κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε λέγοντας:
«Διάγουμε περίοδο παγκόσμιας κρίσης και πρέπει να δράσουμε εμπνέοντας τη κοινωνία για περισσότερη συμμετοχή και ουσιαστικότερη παρέμβαση. Πρέπει να εργαστούμε κατά του φαινομένου της άνθισης των φασιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων, που έχουν φανεί στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα, γιατί σε συνδυασμό με την επικράτηση νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων οδηγούν στην καταστροφή του ανθρώπινου ψυχισμού και στην διάλυση των κοινωνικών μας κατακτήσεων».

Ο Νίκος Συρμαλένιος ανέλυσε συνοπτικά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και αναφέρθηκε στην ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους.  «Πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία που οικοδομήθηκε στο βαθύ κράτος επί δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας σαν εμβληματικό μέτρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Αναφερόμενος στην κάλυψη θέσεων στον δημόσιο τομέα, επεσήμανε την διεύρυνση θέσεων στο σύστημα Υγείας, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που έχουν ήδη ψηφιστεί, τόνισε την ανάγκη να κατοχυρωθεί στο θέμα των προσλήψεων το ένα προς ένα, σε αντίθεση με το ένα προς πέντε που προαναγγέλλει η Ν.Δ., που θα καταστρέψει κάθε προοπτική στο νησιωτικό χώρο. Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα στήριξης Μικρών Νησιών του Αιγαίου πελάγους με ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 24 εκατ. Ευρώ.

Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια ο Αντώνης Συρίγος, αναφέρθηκε κυρίως στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης σε σχέση με τη νησιωτικότητα (άρθρο 101 παρ. 4 του Συντάγματος) και τη βελτιωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών.

Ο Νίκος Μανιός έκανε μια ανασκόπηση του τι είναι αριστερά και ανέπτυξε το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί στο τομέα της Υγείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την επαναλειτουργία και στελέχωση με προσωπικό και προμήθεια μηχανημάτων για τα νοσοκομεία Σαντορίνης, Νάξου και Σύρου, με τη λειτουργία νέων τμημάτων, εκτίναξη του αριθμού των ειδικευμένων γιατρών και την ίδρυση βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο. Παράλληλα αποδόθηκαν 39.750.410 ευρώ στις Κυκλάδες από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ θεσμοθετήθηκε Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. «Ποια είναι η επιλογή μας, “Επώδυνος συμβιβασμός” ή “στρατηγική επιβίωσης”; Για την αριστερά, είπε χαρακτηριστικά, είναι θέμα επιλογής και ευθύνης για το μέλλον.»

Η Ιρέν Ρήγου, στην εισήγηση της, μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε πολλά κοινωφελή έργα για τις Κυκλάδες και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, μέσα από την εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Η κυβέρνηση αυτή και ο πρωθυπουργός λειτούργησαν αυτή την τετραετία σαν ένα ανοικτό σύστημα επηρεάζοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη σε μια άνιση μάχη που δόθηκε για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια.

Παρότρυνε το ακροατήριο να ψηφίσει αλτρουιστικά και όχι εγωιστικά με στόχο την πρόοδο και όχι την επιστροφή στα παλαιά δεδομένα καταστροφικής διακυβέρνησης. «Πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να λειτουργούμε μέσα από την κοινωνία του εμείς για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μια δίκαιη κατανομή πόρων και στήριξης προς τους αδύνατους».

Στην συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση γύρω από τα πεπραγμένα και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κλίμα γόνιμης και ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του κοινού και των υποψηφίων.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δανακός: “Γιατρικό” για τον “γεροπλάτανο” και οι υπόλοιπες δράσεις

Μέσω άρθρου από την γεωπόνο Νίκη Κεφαλά βλέπουμε τις εξελίξεις γύρω από τον "γεροπλάτανο" του Δανακού...

Ενδοκυκλαδικά: Τροποποίηση δρομολογίου “Σαόνησος” λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δείτε πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο (19-20 Μαρτίου) του "Σαόνησος" λόγω κακών καιρικών συνθηκών (πίνακας)

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air