Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Β. Βρούτσης: "Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη ζωή...

Εκλογές 2019 – Β. Βρούτσης: “Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη ζωή και όχι απλά την επιβίωση”

|

Ο Βασίλης Βρούτσης καταθέτει με κάθε επισημότητα την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Με απλά λόγια εξηγεί το γιατί θα είναι υποψήφιος με απλά και κατανοητά λόγια αφήνοντας στην άκρη τα παχιά με μεγάλα… Αλλωστε όπως αναφέρει ” Δε χρειάζεται να σας ανακοινώσω τίποτα, έτσι και αλλιώς δεν έφτασα στο νησί εχθές για να συστηθώ. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα, τι είναι αναγκαίο να γίνει”.

Ο Βασίλης Βρούτσης ποτέ δεν κρύφτηκε… Από τη πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος… Και έτσι σήμερα δεν ξάφνιασε κανέναν με την κίνησή του. Ίσως να ξαφνιάστηκαν αυτοί που περίμεναν ότι δεν θα έκανε … κίνηση. Όμως, ο άνθρωπος που επί δύο χρόνια τουλάχιστον σήκωσε το βάρος της αντιπολίτευσης και ένιωσε απαξίωση (σ.σ. αναφορά στο θέμα της ηλικίας του) από τους πολιτικούς του αντιπάλους και δη αυτούς της Δημοτικής Αρχής, σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για να διεκδικήσει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Και όπως σημειώνει «χωρίς παχιά λόγια…» Με στόχο τι άλλο από την ζωή και όχι την επιβίωση…  Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο.  Μακριά από κομματικούς πάτρωνες και «νεόπλουτους» της πολιτικής, αλλά με τη στήριξη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ψάχνει για ένα ξέφωτο. Και είναι ευκαιρία….

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του επικεφαλής των «Πολιτών για τα Νησιά μας» Βασίλη Βρούτση έχει ως εξής:

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Δεν υπάρχουν πιο ύπουλα λόγια από τα όμορφα λόγια, δεν υπάρχουν μεγαλύτερες απογοητεύσεις από τις ευχές, δεν υπάρχει χειρότερος τύραννος από τον αυτόκλητο προστάτη. Δε θα σας πω, λοιπόν ούτε όμορφα λόγια, ούτε θα ευχηθώ, ούτε θα σας παραστήσω τον σωτήρα. Δεν το έκανα ποτέ άλλωστε.

Αυτά που ζούμε στο Δήμο μας δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας κατάρας. Η τωρινή πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα πράξεων ανθρωπίνων, είναι φτιαγμένη από πράγματα που αποφασίστηκαν μέσα σε κλειστά γραφεία, ψηφίστηκαν και υπογράφηκαν από ανθρώπους και έγιναν πράξη από τους ίδιους.

Η σημερινή κατάσταση είναι διαμορφωμένη από πολιτικές αποφάσεις που παρουσιάζονται ως το κοινό καλό. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει κοινό καλό αν δε το περιγράψουμε. Οι λέξεις είναι κενές αν δεν πούμε συγκεκριμένα τι είναι καλό για έναν μας που μένει στον Απόλλωνα, τι είναι καλό για μία από εμάς που μένει στη Χώρα, τι είναι τελικά καλό για ένα παιδί που μεγαλώνει στη Δονούσα, στη Μέση, στο Σκαδό, στο Αγερσανί, οπουδήποτε σε αυτόν τον τόπο. Εδώ δε ζούνε μέσοι-όροι. Εδώ ζούνε άνθρωποι, εδώ υπάρχουν οι κοινωνίες των ανθρώπων μας, που θέλουν να δουλέψουν, να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο και να γίνουν καλά όταν αρρωστήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα αμέτρητα χρόνια το μόνο που μας ρωτούν οι «άρχοντες» είναι για το πότε θα πλακοστρώσουν και πότε θα φυτέψουν καμιά κολώνα και τίποτα παραπάνω.

Στέκομαι μπροστά σας και δε σας προσφέρω τίποτα, αντίθετα σας ζητώ να σταθούμε όρθιοι μπροστά στην εποχή μας, να σταθούμε στα πόδια μας γερά και να κοιτάξουμε στα μάτια τη ζωή μας σε αυτόν εδώ τον τόπο, μέσα σε αυτό εδώ το πέλαγος και να απαιτήσουμε να ζήσουμε και όχι απλά να επιβιώσουμε.

Δε χρειάζεται να σας ανακοινώσω τίποτα, έτσι και αλλιώς δεν έφτασα στο νησί εχθές για να συστηθώ. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα, τι είναι αναγκαίο να γίνει. Στις τοπικές εκλογές θα κατέλθω ως υποψήφιος Δήμαρχος, με ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες έγνοιες και αγωνίες. Που εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα μαζί και άλλους που βρεθήκαμε πρόσφατα, αλλά και με αυτούς που θα βρεθούμε στο μέλλον. Με πολίτες που εργάζονται και ζουν τις οικογένειές τους εδώ, με τους οποίους έχουμε κοινή σκέψη, όραμα και διάθεση να σχεδιάσουμε, να μελετήσουμε, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τα αυτονόητα, αλλά κυρίως για να βάλουμε τα θεμέλια σε εκείνα, που μας λένε ότι δε γίνονται. Μακριά από κομματικούς πάτρωνες και «νεόπλουτους» της πολιτικής, αλλά με τη στήριξη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ψάχνει για ένα ξέφωτο. Που θέλει και μπορεί να στηρίξει επιτέλους τον ίδιο της τον εαυτό. Που πρέπει επιτέλους η ίδια να δώσει το χρίσμα στον εαυτό της.

Έχουμε την ιστορική ευκαιρία, τώρα που έπεσαν οι μάσκες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε υποχρέωση ο ένας πλάι στον άλλο να εργαστούμε για τα κοινά, να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο, ένα πολιτικό σχέδιο δημιουργίας αλλά και δυναμικών διεκδικήσεων, που θα αλλάξει σελίδα στην ιστορία του τόπου μας. Μαζί, εδώ και τώρα!

Νάξος, 06 Δεκεμβρίου 2018

Με ευθύνη και τιμή,

Βασίλης Σ. Βρούτσης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη