Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 – Βασ. Βρούτσης: «Ας το πάρουν όλοι χαμπάρι! Θα νικήσουμε!

Εκλογές 2019 – Βασ. Βρούτσης: «Ας το πάρουν όλοι χαμπάρι! Θα νικήσουμε!

|

Ο Βασίλης Βρούτσης – επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» – ανέλυσε με ξεχωριστό τρόπο την επιλογή και τη σημειολογία του σήματος που έχει η παράταξη και η οποία διεκδικεί το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορούσε να μιλήσει για τη δύναμη και τη σημειολογία ενός λογότυπου, αυτός δεν ήταν άλλος από τον αμερικανό Paul Rand, τον σχεδιαστή πολλών γνωστών και επιτυχημένων λογοτύπων, όπως IBM, UPS, Enron, ABC…. Λέγεται μάλιστα ότι όταν ο Steve Jobs του ζήτησε να φτιάξει λογότυπο για την επόμενη εταιρία του έχοντας αφήσει πίσω του την Apple, ο Rand, του είχε πει ότι θα του φτιάξει ένα για 100.000 δολάρια. Κι όταν ο Jobs διαμαρτυρήθηκε , πήρε την απάντηση που έγραψε ιστορία στο χώρο των σχεδιαστών: «Εγώ θα σου κάνω ένα και θα είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Αν θέλεις περισσότερα από ένα, απευθύνσου αλλού».  

Όταν μιλάμε λοιπόν για λογότυπα, ο Rand, τονίζει ότι ο θεμελιώδης ρόλος ενός λογοτύπου είναι να είναι αναγνωρίσιμο, και η απλότητα είναι το μέσον επίτευξής του. Η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα, την ορατότητα, την προσαρμοστικότητα, το πόσο αξιομνημόνευτο είναι, το πόσο παγκόσμιο είναι, και τη διαχρονικότητά του.

Γιατί τα λέμε αυτά; Την Τετάρτη το βράδυ στο Χαλκί και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Χαλκίου, ο Βασίλης Βρούτσης παρουσίασε τις αρχές, πρόσωπα αλλά και το σήμα (λογότυπο) της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας»… Ένα πλοίο που βρίσκεται στο πέλαγος και ταξιδεύει… Τα πανιά είναι ανοιχτά και τα κύματα αρκετά…

Του δίνουμε το λόγο και αναλύει το λογότυπο της παράταξής του…

 «Φανταστείτε το Δήμο σαν ένα ιστιοφόρο σκάφος.  Ένα τέτοιο σκάφος χρειάζεται άνεμο στα πανιά του, καλό καπετάνιο, καλό πλήρωμα μα κυρίως χρειάζεται συγκεκριμένο προορισμό και σχέδιο πορείας.

# Αν δεν έχει προορισμό, θα πλέει χωρίς λόγο μεσοπέλαγα μέχρι να αδειάσουν τα αμπάρια από νερό και τρόφιμα.

# Αν δεν έχει σχέδιο πορείας απλά θα πελαγοδρομεί και δεν θα φθάσει ποτέ στον προορισμό, παρά μόνο κατά τύχη.

# Αν δεν έχει άνεμο θα παραμένει στα ανοικτά ακούνητο, στάσιμο.

# Αν δεν έχει καλό καπετάνιο που να εμπνέει αλλά και να ακούει το πλήρωμα αυτό, αυτό θα εργάζεται χωρίς τον απαιτούμενο σε ένα ιστιοφόρο συντονισμό, θα απογοητευτεί, θα σκορπίσει και στο τέλος θα φάει ο ένας τον άλλο.

# Αν δεν έχει καλό πλήρωμα, ο καπετάνιος είναι ανίκανος, εκτεθειμένος και από μόνος του έρμαιο των ορέξεων ενός πληρώματος που είτε δεν έχει όρεξη για δουλειά, είτε δεν έχει κατάρτιση είτε θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει ατομικά.

Τώρα βάλτε στη θέση του σκάφους το Δήμο, όχι μόνο ως θεσμό και υπηρεσίες αλλά και ως τόπο, ως κοινωνία πολιτών.

# Στη θέση του καπετάνιου το Δήμαρχο.

# Στη θέση του πληρώματος του υποψηφίους συμβούλους, αλλά και όσους έμπρακτα στηρίζουν και θα στηρίξουν την προσπάθεια, τους εργαζόμενους στο Δήμο.

# Στη θέση του προορισμού βάλτε το στόχο μας για το που θέλουμε να οδηγήσουμε το Δήμο μας συντεταγμένα.

# Στη θέση των προμηθειών βάλτε τους φυσικούς πόρους, το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον που αν ενεργώντας χωρίς σχέδιο τα εξαντλούμε άσκοπα και τα υποβαθμίσουμε, η ζωή μας σε τούτο τον τόπο έχει ημερομηνία λήξης.

# Στη θέση του σχεδίου πορείας βάλτε το πολιτικό μας σχέδιο, το πρόγραμμά μας, το οποίο βέβαια δεν πρέπει να φθάνει μονάχα μέσα στην επόμενη τετραετία, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε με ορίζοντα δεκαετιών βλέποντας μακριά.

# Και στη θέση του ανέμου βάλτε την ενέργεια μας ως ΠΟΛΙΤΩΝ έτοιμων να συνεργαστούν και να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους, για την καλυτέρευση της ζωής όλων μας. Την διάθεση της κοινωνίας ολόκληρης που είναι έτοιμη και ώριμη πια να βάλει πλώρη για εκεί που πραγματικά αξίζει. Ο άνεμος είναι η διάθεση προσφοράς, η ελπίδα. Είναι η δύναμη που χρειάζεται ο τόπος μας για να δημιουργήσει και να πλεύσει μπροστά και να πάψει να είναι στάσιμος και να ανέχεται μια απλή και μάλιστα κακή διαχείριση.

Αυτό είμαστε όλοι εμείς εδώ και πολύ περισσότεροι που δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας: Έχουμε τη δύναμη των πολιτών. Είμαστε η Δύναμη Δημιουργίας!

Όπως βλέπετε το σκάφος πλέει πάνω σε κύματα. Θέλουμε να κάνουμε ταξίδι στα ανοικτά, και στα ανοικτά θα συναντήσουμε και φουρτούνες. Και στην περίπτωση μας θα υπάρξουν δυσκολίες, αλίμονο. Κρίση, γραφειοκρατία, συμφέροντα. Αλλά να είστε βέβαιοι, ότι αν έχουμε όλα όσα είπαμε θα φθάσουμε εκεί που στοχεύουμε. Ας το πάρουν όλοι χαμπάρι! Θα προχωρήσουμε μπροστά! Θα νικήσουμε!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν