Εκλογές 2019: "Ας βγάλουμε από το προσκήνιο τα μικρο - οφέλη από εμάς"

Κρατιέμαι τόσο καιρό να μην γράψω. Βλέπω πολύ κόσμο μέσω της δουλειάς μου. Σαν πολιτικός μηχανικός έρχομαι σε επαφή με πολλούς Δημάρχους της επαρχίας και ιδιαίτερα του νομού μου, της Πελοποννήσου.

Του Αλέξανδρου Θαλή

Έχω ακούσει τόσα πολλά που θέλω να τα μοιραστώ με τους συμπολίτες μου , ώστε κάποια στιγμή να αναρωτηθούν. Το επικείμενο ζήτημα όλων, είναι οι εκλογές. Πρωτεύοντες είναι οι Δημοτικές εκλογές. Ειδικά σε δήμους λίγων κατοίκων, που υπάρχει προσωπική επαφή. Δήμαρχοι που ήταν ενάντια με πολίτες έχουν πλησιάσει σε σημείο γλοιώδες. Όλα γίνονται στον βωμό της ΨΗΦΟΥ.

Θα σας παραθέσω μερικές μαρτυρίες μου, χωρίς ονόματα, φυσικά.

# Δήμαρχος, τάζει μεταθέσεις στρατιωτών. Γιατί τις ζητάτε και γιατί τις δέχεστε; Είναι ωραία η Ελλάδα. Ευκαιρία να την γυρίσετε. Αύριο, μεθαύριο, θα λέτε στα παιδιά σας ότι τι; Με τέτοιες αξίες θα τα μεγαλώσετε;

# Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος, θα κάνει δρόμους για να πάρει και τους πιο αναμφισβήτητους ψηφοφόρους. Μα φυσικά δεν θα ξεχάσει να χτίσει με τα χρήματα του Δήμου, ότι οι κακοκαιρίες του χειμώνα χάλασαν.

# Δήμαρχος σε άλλη περιφέρεια, που διοικεί για χρόνια, πάνω από τριάντα (30), δίνει χρήματα σε όποιον δεν είναι οικονομικά άνετος να πάει να ψηφίσει και να πιει έναν καφέ, βρε αδερφέ. Τα εισιτήρια; Μα φυσικά και πληρωμένα. Πόσα εισιτήρια θες είναι η ερώτηση. Θες και για το καλοκαίρι που έρχεσαι δέκα μέρες; Πάρε τα!

#Το επικότερο όλων σας το φυλάω για το τέλος. Παντρεύεται καλέ, ο γόης του χωριού και συνάμα Δήμαρχος και υποψήφιος ξανά. Πότε; Μια μέρα πριν τις εκλογές φυσικά.

Όλα αυτά, συνθέτουν την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Άνθρωποι που στον βωμό της εξουσίας θυσιάζουν κάθε δυνατό σημείο. Άνθρωποι που χωρίς τα αξιώματα δεν είναι καν επαγγελματίες σε κάτι. Που χωρίς αυτήν, είναι μεγάλος παρανομαστής με μικρό αριθμητή.

Έχοντας μια μακρά επαγγελματική πορεία και σώας τας φρένας η δική μου απόφαση έχει παρθεί: Ψηφίζω μόνο ανθρώπους καθαρούς. Χωρίς την δύναμη του πλούτου. Χωρίς την δύναμη των άλλων. Που είναι καλοί επαγγελματίες. Διότι, σίγουρα, θα είναι καλοί ή θα προσπαθήσουν να είναι σε όποιον τομέα και να βρεθούν. Εάν δεν θέλετε να μπείτε σε διαμάχες, πείτε τους το πολυπόθητο: ''Ναι, θα σε ψηφίσω'' και κάντε το καλύτερο δυνατόν για την κοινωνία σας.

Ας βγάλουμε από το προσκήνιο τα μικρο - οφέλη από εμάς. Μέσα από εμάς θα αλλάξει η κοινωνία, η περιφέρεια, η χώρα.

Ίσως τότε να γίνουμε η Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Ίσως τότε να κρατάμε τους νέους. Και όχι να φεύγουν τρέχοντας, και καλά κάνουν, προς κάθε χώρα.

Αφήστε τους να σας χτυπούν την πλάτη. Να σας χαμογελούν. Θέλω να πιστεύω, πως κάθε ένας μας γνωρίζει το καλύτερο για την κοινωνία μας.

Καλή ψήφο Έλληνες. Το ''όχι'' είναι πάντα μια καλή αρχή για την ανεξαρτησία μας.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από Πελοποννήσιους γονείς. Σπούδασα στην Αθήνα Πολιτικός Μηχανικός. Είμαι 40 χρονών. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα για εργασιακούς σκοπούς. Παντρεύτηκα το 2011 και έχω δυο παιδιά. Ένα κοριτσάκι πέντε (5) χρόνων και ένα αγοράκι τριών (3). Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω λογοτεχνία, περπατάω, παίζω πολύ με τα παιδιά μου και μαθαίνω τον κόσμο μέσα απ' αυτά.