Εκλογές 2019 - Βόρειο Αιγαίο: Το ντέρμπι ανάμεσα σε Καλογήρου - Μουτζούρη

Ντέρμπι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την υποψήφια και νυν περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, να μετρά λίγο παραπάνω από έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Κώστα Μουτζούρη. Οι κάτοικοι των δέκα νησιών που απαρτίζουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχουν να επιλέξουν σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου ανάμεσα στην κ. Καλογήρου, που έλαβε την πρώτη Κυριακή ποσοστό 30,60%, και στον Κώστα Μουτζούρη, με ποσοστό 24,36%.  Πως διαμορφώθηκε η εικόνα με βάση την προηγούμενη Κυριακή (26/05);  Η Καλογήρου με τον συνδυασμό “Εμείς Για Το Αιγαίο” εξέλεξε 13 συμβούλους και θα έχει τον πρώτο λόγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο... Ο συνδυασμός “Άλμα Ανάπτυξης Στο Βόρειο Αιγαίο” του Κώστα Μουτζούρη εξέλεξε 10 συμβούλους. Κι από εκεί και πέρα, ακολουθούν ο συνδυασμός “Τολμάμε Για Το Βόρειο Αιγαίο” του Παναγιώτη Χριστόφα με 19,31% εκλέγοντας 8 σύμβουλους, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Σταύρου Τάσσου με 10,62% που εκλέγει 4 συμβούλους, ο συνδυασμός “Συμπαράταξη Πολιτών” του Γιάννη Σπιλάνη με 10,50% που εκλέγει 4 συμβούλους, ο συνδυασμός “Άλλος Δρόμος” του Στράτου Γεωργούλα με 2,86% εκλέγει 1 σύμβουλο και ο Γιάννης Μανάβης με το συνδυασμό “ΑΝΤΑΡΣΙΑ Στο Αιγαίο” με ποσοστό 1,61% εκλέγει 1 σύμβουλο

Παρασκήνιο 

Το παρασκήνιο για τους δύο υποψηφίους είναι μεγάλο. Ο κ. Μουτζούρης δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ιδεολογικά ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το χρίσμα στη νυν περιφερειάρχη. Και μάλιστα στην περίπτωση της Σάμου, όπου ο πρώην πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Βασίλης Πατουράκης στήριξε την υποψηφιότητα Μουτζούρη, διεγράφη με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα προβλήματα για την περιφερειακή παράταξη της κ. Καλογήρου εμφανίστηκαν στη Λέσβο, όπου υπήρχε η υπόνοια ότι η τοπική ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ. δεν στήριζε την κ. Καλογήρου. Κι αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο όταν το στέλεχος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πολυπαθέλλης κατέβηκε υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μουτζούρη. Παρ’ όλα αυτά, και δημόσια υπήρξε ανακοίνωση στήριξης από πλευράς τοπικής ΝΟΔΕ στην κ. Καλογήρου, ενώ σε κάποιες περιοδείες της συμμετείχε και ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Την περασμένη Δευτέρα, και αφού βγήκαν τα αποτελέσματα, ο πρώην βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Παύλος Βογιατζής κατηγόρησε ευθέως την τοπική ΝΟΔΕ Λέσβου ότι δεν στήριξε την κ. Καλογήρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να είναι ξεκάθαρο ότι όποιο κομματικό στέλεχος συμμετέχει σε πόλεμο εναντίον της κ. Καλογήρου, σταματάει να είναι και κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. Είτε είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ είτε είναι βουλευτής είτε είναι υποψήφιος βουλευτής είτε είναι οτιδήποτε».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Καθημερινή" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News