Εκλογές: Παραίτηση Σκουρλέτη ζητάει ο Πατούλης και η ΚΕΔΕ

"Φωτιά" παίρνει το πολιτικό σκηνικό και οι σχέσεις ΚΕΔΕ - Κυβέρνησης πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο... Οπως είναι γνωστό χθες το βράδυ τροπολογία κατέθεσαν δεκαέξι (16) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε την επίσπευση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ζητουν μάλιστα οι εκλογές να γίνουν μία εβδομάδα (ο πρώτος γύρος) πριν από τις Ευροεκλογές κι ενώ στο τραπέζι με βάση τον "Κλεισθένη 1" είχε πέσει η πρόταση και είχε γίνει αποδεκτή η εκλογική μάχη να γίνει τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου... 

Λίγα λεπτά μετά τις 1.30 το μεσημέρι, οι βουλευτές επανήλθαν και τροποποίησαν την τροπολογία (!!) Έτσι, ενώ η αρχικά προτεινόμενη ρύθμιση προέβλεπε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών να γίνει μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, η νέα πρόταση προβλέπει την ταυτόχρονη διενέργεια του α΄γύρου των αυτοδιοικητικών με τις ευρωεκλογές.

Ομως, υπάρχει και συνέχεια... και το λόγο πήρε η ΚΕΔΕ. Και με επιστολή του προέδρου της κου Γιώργου Πατούλη (σ.σ. φωτογραφία από τη συζήτηση πριν από δύο ημέρες στην Αρμόδια Επιτροπή, aftodioikisi.gr) ζητεί την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη σε περίπτωση που οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του... Και μάλιστα τον κατηγορεί για θέατρο όταν όπως σημειώνεται «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ας δούμε τι αναφέρει η επιστολή  

«Εδώ και μήνες η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει επισημάνει ότι ο «Κλεισθένης» έχει έναν και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των εκλογικών συμφερόντων της Κυβέρνησης.

Ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Σκουρλέτη η προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους, προς όφελος των πολιτών.

Πρώτα και πάνω από όλα, έβαζαν το συμφέρον του κόμματος. Γι αυτό άλλαξαν το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να διαλύσουν έναν θεσμό που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Γι αυτό μείωσαν την θητεία των αιρετών από τα 5 στα 4 χρόνια κι άλλαξαν την ημερομηνία των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019.

Και γι αυτό τώρα, που άλλαξε ο εκλογικός τους σχεδιασμός, φέρνουν νέα τροπολογία 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ταυτόχρονη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές.

Οι «μάσκες έπεσαν» χτες το βράδυ.

Κι αυτός που κυριολεκτικά εκτίθεται είναι ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εύλογα αναρωτιόμαστε: Το πίστευε πραγματικά αυτό, ή έπαιζε θέατρο;

Δεν αποτελεί δικαιολογία γι΄ αυτόν το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για την προώθηση της  τροπολογίας αποτελεί επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες για μια ακόμη φορά, πληρώνουν τις επιλογές ενός συστήματος εξουσίας, που βάζει πάνω από το εθνικό, το κομματικό συμφέρον.

Για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα, διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις ζωές μας.

Αν η κατάθεση της τροπολογίας έγινε εις γνώση του, τότε όλο το προηγούμενο διάστημα υποκρινόταν, κοροϊδεύοντας συστηματικά την αυτοδιοίκηση και την κοινή γνώμη.

Αν όμως η κατάθεση της τροπολογίας έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, τότε έχει μόνο μια επιλογή. Να μην ψηφίσει την τροπολογία και να παραιτηθεί από Υπουργός Εσωτερικών. Μόνον έτσι θα αποδείξει ότι διαθέτει πολιτικό ήθος».