Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Παραίτηση Σκουρλέτη ζητάει ο Πατούλης και η ΚΕΔΕ

Εκλογές: Παραίτηση Σκουρλέτη ζητάει ο Πατούλης και η ΚΕΔΕ

|

Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, είχαμε νέα τροπολογία στην τροπολογία που κατέθεσαν την Τρίτη το βράδυ δεκαέξι (16) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε την επίσπευση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών – Την παραίτηση του Σκουρλέτη ζητεί η ΚΕΔΕ 

“Φωτιά” παίρνει το πολιτικό σκηνικό και οι σχέσεις ΚΕΔΕ – Κυβέρνησης πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο… Οπως είναι γνωστό χθες το βράδυ τροπολογία κατέθεσαν δεκαέξι (16) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε την επίσπευση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ζητουν μάλιστα οι εκλογές να γίνουν μία εβδομάδα (ο πρώτος γύρος) πριν από τις Ευροεκλογές κι ενώ στο τραπέζι με βάση τον “Κλεισθένη 1” είχε πέσει η πρόταση και είχε γίνει αποδεκτή η εκλογική μάχη να γίνει τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου… 

Λίγα λεπτά μετά τις 1.30 το μεσημέρι, οι βουλευτές επανήλθαν και τροποποίησαν την τροπολογία (!!) Έτσι, ενώ η αρχικά προτεινόμενη ρύθμιση προέβλεπε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών να γίνει μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, η νέα πρόταση προβλέπει την ταυτόχρονη διενέργεια του α΄γύρου των αυτοδιοικητικών με τις ευρωεκλογές.

Ομως, υπάρχει και συνέχεια… και το λόγο πήρε η ΚΕΔΕ. Και με επιστολή του προέδρου της κου Γιώργου Πατούλη (σ.σ. φωτογραφία από τη συζήτηση πριν από δύο ημέρες στην Αρμόδια Επιτροπή, aftodioikisi.gr) ζητεί την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη σε περίπτωση που οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του… Και μάλιστα τον κατηγορεί για θέατρο όταν όπως σημειώνεται «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ας δούμε τι αναφέρει η επιστολή  

«Εδώ και μήνες η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει επισημάνει ότι ο «Κλεισθένης» έχει έναν και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των εκλογικών συμφερόντων της Κυβέρνησης.

Ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Σκουρλέτη η προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους, προς όφελος των πολιτών.

Πρώτα και πάνω από όλα, έβαζαν το συμφέρον του κόμματος. Γι αυτό άλλαξαν το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να διαλύσουν έναν θεσμό που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Γι αυτό μείωσαν την θητεία των αιρετών από τα 5 στα 4 χρόνια κι άλλαξαν την ημερομηνία των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019.

Και γι αυτό τώρα, που άλλαξε ο εκλογικός τους σχεδιασμός, φέρνουν νέα τροπολογία 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ταυτόχρονη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές.

Οι «μάσκες έπεσαν» χτες το βράδυ.

Κι αυτός που κυριολεκτικά εκτίθεται είναι ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εύλογα αναρωτιόμαστε: Το πίστευε πραγματικά αυτό, ή έπαιζε θέατρο;

Δεν αποτελεί δικαιολογία γι΄ αυτόν το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για την προώθηση της  τροπολογίας αποτελεί επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες για μια ακόμη φορά, πληρώνουν τις επιλογές ενός συστήματος εξουσίας, που βάζει πάνω από το εθνικό, το κομματικό συμφέρον.

Για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα, διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις ζωές μας.

Αν η κατάθεση της τροπολογίας έγινε εις γνώση του, τότε όλο το προηγούμενο διάστημα υποκρινόταν, κοροϊδεύοντας συστηματικά την αυτοδιοίκηση και την κοινή γνώμη.

Αν όμως η κατάθεση της τροπολογίας έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, τότε έχει μόνο μια επιλογή. Να μην ψηφίσει την τροπολογία και να παραιτηθεί από Υπουργός Εσωτερικών. Μόνον έτσι θα αποδείξει ότι διαθέτει πολιτικό ήθος».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες