Εκτακτο: "Σύλληψη" Μητσοτάκη από τους Τούρκους στο τελωνείο των Κήπων

Εντάξει ... ερωτευμένος άνθρωπος... Προέρχονταν κι από μία δύσκολη νύχτα με τις εκλογές σε περειφερειακό και τοπικό επίπεδο, οπότε δικαιολογείται. Και θα το πληρώσει όπως όλα δείχνουν με έξτρα ταλαιπωρία..... Ο λόγφςο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη προσπάθειά του σήμερα να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Εβρου. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατευθύνεται στην Ίμβρο προκειμένου να παραστεί στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αντιπροσωπεία ομογενών από την Αμερική.

Οταν έφτασε ομως στο τουρκικό τελωνείο, ο πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε ότι δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.  Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο, αλλά οι Έλληνες πολίτες έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμη και με την αστυνομική ταυτότητα τους. Προφανώς δεν είχε ούτε την αστυνομική του ταυτότητα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διπλωματικές αρχές και δόθηκε διαταγή στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη, να σπεύσει στους Κήπους για να εφοδιάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ταξιδιωτικά έγγραφα. Μέχρι στιγμής κατά πληροφορίες , ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του, ατύπως βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης – αναμονής στο τουρκικό φυλάκιο. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα και την αποστολή, αναμένουν να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιμετώπισε με χιούμορ την ταλαιπωρία και ανήρτησε στο instagram την παρακάτω φωτογραφία για την ...ένοχο Μαρέβα:

Σήμερα Δευτέρα 14 Μαϊου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Σε δήλωση του από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς:

«Τον άνεμο ελευθερίας που φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη πριν 98 χρόνια, δεν απολαμβάνουν εδώ και 2,5 μήνες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς.

«Του ζήτησα να τους παρέχει όχι μόνο ηθική στήριξη, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μας δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει ένα οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών, να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας. Να αναλογιστεί επίσης της ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News