Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική"Ελλάδα 2021": Η επίσκεψη της ...Γιάννας στο Καστελλόριζο

“Ελλάδα 2021”: Η επίσκεψη της …Γιάννας στο Καστελλόριζο

|

Στο Καστελλόριζο αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» – Οι επαφές που είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου με τους παράγοντες του ακριτικού νησιού

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την πρόεδρο της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επισκέφθηκε το Καστελλόριζο όπου απέτισε φόρο τιμής στους ακριτικούς φύλακες της Ελλάδας. Παράλληλα η Επιτροπή έστειλε μήνυμα ότι στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, ο παλμός της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση θα χτυπήσει δυνατά, αναδεικνύοντας το σύγχρονο πατριωτισμό και την ενότητα μιας δυνατής χώρας με αυτοπεποίθηση.

«Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, θέλω να δηλώσω ότι, για εμάς, η επίσκεψη στο Καστελόριζο αποτελεί πρωτίστως την εκπλήρωση ενός υπέρτατου χρέους. Ενός εθνικού χρέους απέναντι σε αυτό το σύμβολο μαχητικότητας, ανυπότακτου φρονήματος και αντοχής που λέγεται Μεγίστη, ένα νησί που τόσο πολύ δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται τη τελευταία περίοδο» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής που μετέβη στο ιστορικό νησί συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ολομέλειας, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Κανελλόπουλος, Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Δέσποινα Μουζάκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ υπογράμμισαν διάφορες πτυχές της πορείας του νησιού ανά τους αιώνες.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο Μεγίστης Γεώργιο Σαμψάκο και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για τις προτάσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση που έχει καταθέσει ο δήμος στην πλατφόρμα της Επιτροπής. 

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος χαιρέτισε, εκ μέρους των κατοίκων του Καστελλορίζου, την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής και ζήτησε τη συμβολή της στην υλοποίηση των προτάσεων που, όπως είπε, θα κάνουν τη ζωή των κατοίκων του νησιού καλύτερη.

«Το Καστελλόριζο είναι μπολιασμένο με την αρετή της προόδου και της προκοπής. Μας κάνει περήφανους. Και θέλω σήμερα δημοσίως να εκφράσω τον θαυμασμό μας προς το Δήμο και τους Καστελλοριζιούς και να τους ευχαριστήσω, γιατί οι προτάσεις που κατέθεσαν συμπυκνώνουν όλα όσα θέλουμε να έχει το πρόγραμμα της επετείου. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, ώστε να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι δράσεις. Αναδεικνύετε το παρελθόν σας, σέβεστε τους ανθρώπους σας που θυσιάστηκαν, κοιτάζετε το μέλλον του τόπου σας και την ανάπτυξη του. Αυτή είναι η ουσία της επετείου» ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου, απαντώντας στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην Επιτροπή ο δήμαρχος.

«Ήρθαμε ως Επιτροπή Ελλάδα 2021 για να σας πούμε ότι δεν είστε αποκομμένοι. Ότι όλη η Ελλάδα είναι αλληλέγγυα προς εσάς» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Βούλγαρης. Πρόσθεσε ότι «το Καστελλόριζο συμβολίζει την ισορροπία που πρέπει να έχουμε στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων. Πατριωτισμός, ειρηνική συνύπαρξη, φιλία και αυτοπεποίθηση για την ιστορική μας διαδρομή, κάτι που μας θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στο μέλλον».

Αναφερόμενος στην ιστορία της Μεγίστης, και ιδίως στο γεγονός ότι στις αρχές του 20ου αιώνα οι κάτοικοι της είχαν αναπτύξει σημαντική εμπορική δραστηριότητα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Αλιβιζάτος υπογράμμισε πως «αν ομονοούμε και αν δουλεύουμε με σχέδιο, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα».

Από τη μεριά του ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης υπογράμμισε ότι το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο η απόληξη της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και «μια νησίδα στην οποία επιβιώνει ένα κομμάτι του ελληνισμού της Μικράς Ασίας στην αρχική του κοιτίδα».

Τέλος, στις προτάσεις που έχει υποβάλει ο δήμος επέμειναν τόσο ο Νίκος Κανελλόπουλος, ο οποίος μίλησε για προτάσεις βιώσιμες, που θα φέρουν οικονομικά οφέλη στον τόπο, όσο και η Δέσποινα Μουζάκη. «Βλέπω στις προτάσεις σας το μέτρο, το αρχαιοελληνικό μέτρο, και αυτό για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό» σημείωσε η κ. Μουζάκη και υπογράμμισε ότι το Καστελλόριζο είναι ένας τόπος που εμπνέει όχι μόνο για τον παρελθόν του αλλά και για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και δύναμη το μέλλον. 

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και Μέλος Διοικητικής Επιτροπής Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Καββαθάς και ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για συγκεκριμένες κινήσεις έμπρακτης ενίσχυσης του νησιού στις οποίες προχώρησαν τα Επιμελητήρια Αθηνών και Δωδεκανήσου, όπως ο εξοπλισμός του ιατρείου του Καστελλόριζου με αναπνευστήρες και άλλα καρδιολογικά μηχανήματα, του σχολείου της περιοχής αλλά και η επίδοση στο δήμο συμβολικού χρηματικού ποσού. Τη διάθεση της επιχειρηματικής κοινότητας να στηρίξει το νησί εξέφρασε από τη μεριά του ο κ. Καββαθάς, σημειώνοντας ότι αυτή βρίσκεται στο πλευρό της Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής χαιρέτισε τις κινήσεις αυτές και τη διάθεση στήριξης του νησιού και σημείωσε πως υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες δραστηριοποίησης προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως μέσα από την χρηματοδότηση των προτάσεων που έχει υποβάλει το νησί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από το ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη