Ελλάδα - Αλ. Τσίπρας: "Εμείς μετράμε θύματα, αυτός ψήφους" (video)

"Χρειάζεται υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής - Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης, να κάνει χώρο σε μας"... Αυτό ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας την σκυτάλη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε διάγγελμα για την πανδημία... 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε την Τετάρτη, λίγο αφότου ανακοινώθηκε η πρόθεση του πρωθυπουργού να δώσει τηλεοπτικό διάγγελμα, πως θα τοποθετηθεί δημόσια στα ΜΜΕ, αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σημερινή τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο», τονίζοντας πως σήμερα «είδαμε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για το ότι φταίνε πολλά και διάφορα εκτός από τον ίδιο. Έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε».

«Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις. Δεν ενισχύει το Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Καλλιεργεί κλίμα ψευδούς επιτυχίας, μιλώντας για πανδημία ανεμβολίαστων. Έχει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό. Όλοι μας μετράμε θύματα και εκείνος ψήφους», προσέθεσε.

Αν και επικρότησε την απόφαση να λήγει στο επτάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60, ο κ. Τσίπρας ζήτησε εντούτοις να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο ΕΣΥ, αλλά και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης μιλά με ψέματα. Δήθεν ενίσχυσε το ΕΣΥ. Μόλις προχθές είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Τον καλώ να αλλάξει στρατηγική».

Παράλληλα, έθεσε ευθέως ζήτημα Πλεύρη, λέγοντας ότι ο νυν υπουργός Υγείας δεν μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που απαιτούνται, ενώ κάλεσε και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, αν δεν μπορεί να υλοποιήσει πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ, να... αφήσει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς και θέλουμε και μπορούμε». 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News