Ελλάδα: Ανασχηματισμός και το ... ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ... Αναφερόμαστε στον "μίνι" ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, πριν από λίγο (στις 13.30) με εμφανές ωστόσο το "άνοιγμα" στην Κεντροαριστερά, έστω κι εάν δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για υπουργοποίηση γνωστών ονομάτων από το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ.. Εξι αλλαγές σε επίπεδο υπουργείων και  όλοι έπεσαν μέσα όσον αφορά τον νέο υπουργό Εξωτερικών.. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει το υπουργείο στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος πέρασε με ... άριστα την περίοδο δοκιμασίες ως υποστηρικτής της συμφωνίας των Πρεσπών...   Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα αναλαμβάνει η Σία Αναγνωστοπούλου. 

Από εκεί και πέρα.. Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αντί της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης και αφήνοντας στην άκρη τον Κώστα Ζουράρι που είχε βλέψεις για το εν λόγω υπουργείο...  Υφυπουργός Εργασίας ο Κωνσταντίνος Μπάρκας μετά την αποχώρηση του Νάσου Ηλιόπουλου (διεκδικεί το Δήμο Αθηναίων) κερδίζοντας στο νήμα τους Νίκο Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση που είχαν ακουστεί για το εν λόγω υπουργείο...  

Υφυπουργός μεταφορών αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραίτης και τέλος, υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αναλαμβάνει ο επίσης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Τόλκας.  Η ορκωμοσία των υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο.