Ελλάδα - ΑΝΕΛ: Ο Σγουρίδης υπέβαλε παραίτηση, "όχι" είπε ο Καμμένος

Αναταράξεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη περί θερμού επεισοδίου σε συνδυασμό με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος με αναφορά σε «θεωρίες φαντασίας» άδειασε τον Παναγιώτη Σγουρίδη.

Λίγη ώρα αργότερα και όπως αποκάλυψε  ο ΣΚΑΪ 100,3 σε επικοινωνία του Νίκου Στραβελάκη, με τον κ. Σγουρίδη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι μέσω sms που έστειλε στον Πάνο Καμμένο έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Το χρονικό

Νωρίτερα, και με αναφορά σε θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων που δεν έχουν βάση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, «άδειασε» τον αντιπρόεδρο του κόμματος του για τα όσα δήλωσε περί θερμού επεισοδίου σε συνδυασμό με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών.

 «Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά» γράφει ο Πάνος Καμμένος.

Η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ήρθε λίγη ώρα αργότερα μετά την αίσθηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή επειδή «μπορεί να συμβούν γεγονότα».

Στην ερώτηση «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε στο ΘΕΜΑ 104,6 : «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο». Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες» δήλωσε νωρίτερα ο τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος..  

Ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτει πως «αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα thetoc.gr