Ελλάδα: Διπλή εμπρηστική επίθεση στην οικεία του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Μπογδάνος

Στόχος επίθεσης με διπλό εμπρηστικό μηχανισμό έγινε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος:Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό κάτω από δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, έξω από την οικία του στην Κηφισιά.

Όλα έγιναν περίπου στις 19.30 το απόγευμα. Ο κ.Μπογδάνος βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγό του, όταν άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο. Βγήκαν έξω και είδαν το αυτοκίνητο του βουλευτή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.  Ο βουλευτής πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να εκραγεί και ο δεύτερος μηχανισμός. Ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη του σπιτιού.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος όταν μπόρεσε να βρει την ψυχραιμία του μιλώντας στα ΜΜΕ στηλίτευσε τους άνανδρους τραμπούκους που κρύβονται αλλά δεν θα εκφοβίσουν την πολιτεία (κεντρική φωτογραφία από την ιστοσελίδα Protothema.gr)

Για το περιστατικό διενεργεί έρευνα η Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται ανάληψη ευθύνης. Την επίθεση στο όχημα του βουλευτή καταδίκασαν βουλευτές τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Για "αδιανόητα πράγματα" έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Για "αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News