Ελλάδα: Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το Ουκρανικό

Και η Ελλαδα στο χορό της Ουκρανικής κρίσης... Συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα Τρίτη το πρωί, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με φόντο τις εξελίξεις στην κρίση Ουκρανίας – Ρωσίας, μετά την αναγνώριση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν των αποσχιστικών «Δημοκρατιών» του Ντονμπάς –Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ– στην ανατολική Ουκρανία.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 9:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει μήνυμα για ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στο Ουκρανικό. «Επαναβεβαιώσαμε την απόλυτη ενότητά μας, τη στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους Ευρωατλαντικούς Συμμάχους μας, σε περίπτωση που υπάρξει μια εισβολή από πλευράς της Ρωσίας στην Ουκρανία», είχε δηλώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα επαναβεβαιώσαμε την πίστη μας στο διάλογο και στην ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, είτε μέσω του σχήματος της Νορμανδίας, είτε μέσω του ΟΑΣΕ, είτε μέσω διμερών επαφών που τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να έχουν με τη Ρωσία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News