Ελλάδα - Γ. Βρούτσης για Φουρθιώτη: "Τα είχα πει στην Βουλή, πήρε περίπου 200.000 ευρώ"

«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα»,

Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο πρώην υπουργός Εργασίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή "Ωρα Ελλάδος" για την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη... Και περιέγραψε όπως καταλαβαίνεται όλα όσα έγιναν από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που ποτέ δεν έχω αναφέρει το όνομά του, από την εκπομπή του. Δεν είναι η ιδιότητά μου να κατονομάζω. Ο οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος πολύ σωστά η κυβέρνηση πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις όλες τις πτυχές.

Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, αποβλήθηκε από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου.

Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ, και είπε όλα αυτά που είπε. Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Έχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».

Όσον αφορά στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Φουρθιώτης τόνισε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να πάρει, είπε ότι αρμόδια είναι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News