Ελλάδα - Γ. Βρούτσης: Σκόπιμη η παρερμηνεία των δηλώσεων μου

Γιάννης Βρούτσης

Κι εκεί που όλοι αναρωτιούνται εάν όντως έγινε η .. επίσκεψη με μπράβους του γνωστού παρουσιαστή στο γραφείο του τέως υπουργού Εργασίας κου Βρούτση, εάν όντως απειλήθηκε και βέβαια, γιατί έρχεται τώρα η καταγγελία, πέντε μήνες μετά το περιστατικό κι ενώ έχει μεσολαβήσει ο ανασχηματισμός που τον έστειλε στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, έρχεται η παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση...

Και τι μας λέει μέσα από την ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα στα social media; Οτι έγινε  σκόπιμη παρερμηνεία όσων δήλωσε σημειώνοντας παράλληλα, ότι η η κυβέρνηση με νομοθετική πρωτοβουλία έβαλε τέλος σε καταχρηστικές συμπεριφορές σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος "ΣΥΝ- εργασία" 

"Σχετικά με σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου, επαναλαμβάνω:

Τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, διαπίστωσα ύποπτες και αδικαιολόγητα υψηλές δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Υπ. Εργασίας.

Ως όφειλα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να παγώσουν όλες οι πληρωμές για το μήνα Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως ότου διαλευκανθούν οι καταχρηστικές αυτές συμπεριφορές. Πράγματι, η αντίδραση από την κυβέρνηση ήταν άμεση! Με νομοθετική πρωτοβουλία που πήγα στη Βουλή (Νόμος 4764/2020 Άρθρο 85) επεβλήθη για πρώτη φορά πλαφόν ύψους 6,500 ευρώ στο επιτρεπόμενο όριο μισθού. Το ποσό αυτό δεν είναι αυθαίρετο, καθώς αποτελεί το μέγιστο ύψος μισθού για το οποίο καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Τα γεγονότα αυτά τα έχω επισημάνει επανειλημμένα τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές ως απάντηση μου σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές! Τα παραπάνω αναφέρθηκαν και στην τηλεφωνική επικοινωνία που ζήτησε να έχει μαζί μου η εφημερίδα “Documento” σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι όποιες διαφορετικού τύπου ερμηνείες αυτών που είπα είναι αυθαίρετες".

 

Σχετικά με σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου, επαναλαμβάνω: Τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές...

Δημοσιεύτηκε από Βρούτσης Ιωάννης στις Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News