Ελλάδα - Χρυσή Αυγή: Ισόβια στον Ρουπακιά, 13 χρόνια στα ηγετικά στελέχη

Χρυσή Αυγή ... photo credit INTIME

Την πρότασή της για τις ποινές υπέβαλε η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

 

Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οκτώ χρόνια στους άμεσους συνεργούς. Για τα άτομα που ανήκαν στον σκληρό πυρήνα των πολιτικών στελεχών μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος η Εισαγγελέας πρότεινε 13 χρόνια. Στους υπόλοιπους βουλευτές χωρίς ελαφρυντικό επτά χρόνια και σε όσους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πέντε χρόνια. 

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Νίκο Μιχαλολιάκο και λοιπούς), που έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και σε πρώην βουλευτές της Χ.Α. που κρίθηκαν ένοχοι μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε τον δρόμο για τη φυλακή για πολλά από τα πολιτικά και επιχειρησιακά στελέχη του κόμματος.

Ουσιατικά έχουμε...

- Ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά

- 13 έτη για τους «επτά» κατηγορούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος)

- 7 έτη κάθειρξης στους πρώην βουλευτές που κατηγορήθηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

- 5 έτη στους κατηγορούμενους που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά  (Μίχος, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας)

- κάθειρξη 8 ετών στους συνεργούς του Γ. Ρουπακιά (Άγγος, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Κομιανός, Κορκοβίλης, Μιχάλαρος, Πατέλης, Σταμπέλος, Τσαλίκης, Τσορβάς) και 6 σε όσους είχαν ελαφρυντικό (Αναδιώτης, Δήμου, Σκάλκος, Χρυσαφίτης)

Επιπλέον προτείνεται κάθειρξη 8 μηνών στον Ν. Άγγο και στον Α. Μιχάλαρο για παράνομη οπλοκατοχή, 15 μήνες στον Στ. Σαντοριναίο, 13 μήνες στον Γ. Πατέλη.

Για την υπόθεση των αλιεργατών προτείνεται κάθειρξη 7 ετών στους κατηγορούμενους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ( Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος) ενώ κάθειρξη 10 ετών προτείνεται στον κατηγορούμενο Πανταζή.

Για την επίθεση σε συνεργείο του ΠΑΜΕ, με 10 μήνες φυλάκισης προτείνεται να τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής και 6 μήνες ο κατηγορούμενος Χατζηδάκης.

Το δικαστήριο με την απόφασή του να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό όχι μόνο στον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χ.Α., αλλά ούτε και σε πρώην βουλευτές της Χ.Α. –πλην τεσσάρων– οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύρυνε κατά πολύ τον αριθμό των κατηγορουμένων –πέραν των επτά ηγετικών στελεχών της Χ.Α.– που κινδυνεύουν πλέον να πάνε φυλακή και να μην εξασφαλίσουν αναστολή στην ποινή που θα τους επιβληθεί.

Οπως βλέπουμε, για τους μόνους που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ήταν οι πρώην βουλευτές Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ Αρβανίτης και Νικόλαος Μίχος, για τους οποίους, όπως όλα δείχνουν, η τελική κρίση του δικαστηρίου θα είναι ευνοϊκότερη.

Επίσης, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, στους συνεργούς του στον φόνο πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος, όπως και σε άλλα επιχειρησιακά στελέχη της Χ.Α. (πλην των πολιτικών) που είχαν σοβαρή συμμετοχή στις διάφορες εγκληματικές δράσεις της.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα kathimerini.gr - photo Credit INTIME NEWS

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News