Ελλάδα: Η ΝΔ διέγραψε τον Ζαγοράκη, η Κυβέρνηση "σώζει" ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Κάποιος δεν έπρεπε να πληρώσει αυτή τη μάχη Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ; Τι νομίζετε ότι το παιχνίδι ήταν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη; Ετσι κι αλλιώς τα κουκιά είναι μετρημένα... Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισιγείται με ψήφους 4-1 (ή 3-2 για άλλους) τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης για το ζήτημα της πολυιδιοκτησίας, έγινε ξεσηκωμός... Οι φίλοι του ΠΑΟΚ (σίγουρα όχι οι 7.3 εκατομμύρια που αναφέρονται σε διάφορες ιστοσελίδες) μαζεύτηκαν στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και άρχισαν οι ... απειλές. Ο μεν ΠΑΟΚ στην προτροπή να αποσύρει όλα τα τμήματά του από τις κατηγορίες που αγωνίζονται, ο Θοδωρής Ζαγοράκης για ανεξαρτητοποίηση από τη θέση του βουλευτή στην Ευροβουλή αλλά και οικονομικές συνέπειες...

Και η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση σήμερα το μεσημέρι.. Απόφαση που είνα λανθασμένη κατά τη προσωπική μας άποψη κατά το 50%... Ναι μεν είναι σωστό να διαγράφεις έναν βουλευτή που "παίζει" παιχνίδι αλλά είναι λάθος να προχωράς σε αλλαγή Νομοθετικής διάταξης για να σώσεις μία ομάδα. Το ίδιο είχε γίνει και πρόσφατα για τον Παναθηναϊκό εάν θυμάστε... Το ζητούμενο στην Ελλάδα είναι να εφαρμοστεί ο Νόμος... Γιατί το πρόβλημα στη χώρα μας είναι η αδυναμία εφαρμογής των Νόμων και όχι οι Νόμοι... 

Οπότε; Στη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της στην Ευρωβουλή προχωρά η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του «γαλάζιου» ευρβωουλευτή ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί εφόσον εφαρμοστεί η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα. «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θ.Ζαγοράκης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο, όπως αυτή που αποφασίστηκε από την ΕΕΑ, χθες.

"Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα", δήλωσε ο κ.Πέτσας.

"Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη", πρόσθεσε και ανακοίνωσε:

"Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται  άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης".

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο.  Ο κ.Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης απόφασης της Επιτροπής. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για παραβάσεις όπως αυτές της πολυιδιοκτησίας (ΠΑΟΚ - Ξάνθη) ή του μετοχολόγιου (Ξάνθη), τις οποίες κρίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η τροπολογία θα κατατεθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος.

Ερωτηθείς εάν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.