Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - Κ. Μητσοτάκης: Για το Πάσχα θα ...δούμε, η Εστίαση έρχεται...

Ελλάδα – Κ. Μητσοτάκης: Για το Πάσχα θα …δούμε, η Εστίαση έρχεται μετά”

|

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών από τον Σεπτέμβριο – Τι είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο Star «Δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας που είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι»-  Εκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν (video).

Η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε… Ανοιχτό παράθυρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Star. Ερωτηθείς σχετικά, είπε: «Θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία».

Στο ερώτημα για το υπάρχει στο τραπέζι η πιθανότητα να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, όπως έγινε στην Ιταλία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι».

«Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας. Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλά πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή», πρόσθεσε.

Έκκληση προς ηλικιωμένους

«Σας παρακαλώ να πάτε να εμβολιστείτε το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Προχώρησε στην παραπάνω δραματική έκκληση, λέγοντας ότι τα εμβόλια «είναι ασπίδα προστασίας».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια» και ότι «πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν ώστε το τείχος προστασίας να αρχίσει από τους μεγαλύτερους στους νεότερους».

ΜΕΘ: Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν». «Όχι. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Υπάρχει πράγματι μία αναμονή μικρή, όχι από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να διασωληνωθούν. Όπως είπατε από διασωληνωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ. Θέλω να σας πω ότι και σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη από την κατάσταση που υπήρχε πριν από τρία και τέσσερα χρόνια, όταν με μία απλή γρίπη το φαινόμενο αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Καταβάλλεται κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προσωρινά και μόνιμα. Αλλά προφανώς καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποια όρια στο πού μπορούμε να φτάσουμε».

Για την επιτροπή των ειδικών: «Δεν θα άντεχε η κοινωνία πιο σκληρό Lockdown», τόνισε για να διαβεβαιώσει ότι «δεν επιβάλλει η κυβέρνηση της απόψεις της στην επιτροπή των ειδικών», αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση δέχεται τις εισηγήσεις των ειδικών και παίρνει τις αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος.

Για τον Σ. Τσιόδρα: Σε ερώτηση για το κατά πόσο λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση, είπε: «Πιστεύω ότι λείπει», υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι « ο ίδιος πήρε την απόφαση» και πως «ένας από τους λόγους είναι ότι στοχοποιήθηκε χυδαία».

«Επίταξη, αν χρειαστεί…»: «Αν χρειαστεί νέα επίταξη στον ιδιωτικό τομέα θα το κάνω», είπε, σημειώνοντας πάντως ότι το παρόν σχήμα «δουλεύει καλά». Νωρίτερα είχε προαναγγείλει ότι «οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτραπούν και τις καθημερινές».

jq6oohng.jpeg

Εστίαση μετά το Πάσχα: Ερωτηθείς για την εστίαση, αφού τόνισε ότι «είναι καλύτερα να είμαστε έξω, από μέσα» και πως «ο καιρός είναι σύμμαχος», πρόσθεσε ότι «η εστίαση θα ανοίξει –εκτιμώ- μετά το Πάσχα» και δη με τραπεζάκια έξω.

Lockdown: Κληθείς να σχολιάσει γιατί το lockdown δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα, το απέδωσε στην μετάλλαξη «που έκανε πολύ πιο μεταδοτικό τον ιό». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέλαβε «την ευθύνη για τις αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών».

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές: Ο πρωθυπουργός απάντησε με ένα «κατηγορηματικό “όχι” στο ενδεχόμενο εκλογών το προσεχές Φθινόπωρο», σημειώνοντας ότι πρόθεση του είναι η «εξάντληση της τετραετίας». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών». Τόνισε, επίσης, ότι θέλει να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση του, ώστε οι πολίτες να συγκρίνουν την τετραετία της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα με τη δική του και να αποφασίσουν.

Εισφορά αλληλεγγύης: Την είδηση πως δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως τη συγκεκριμένη δέσμευση περιελάμβανε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Για το τουρκολιβυκό «μνημόνιο»: «Θεωρώ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Λιβύη έδειξε διάθεση να ξεκινήσει απευθείας με την Ελλάδα συζητήσεις για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία και αν ο Ερντογάν θα εξαγάγει την κρίση στο Αιγαίο: «Εκτίμησή μου είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί. Οι αποφάσεις της ΕΕ ήταν ξεκάθαρες. Υπάρχουν πεδία που μπορούμε να συνεννοηθούμε με την Τουρκία και ως Ελλάδα και ως Ευρώπη»

Για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης: «Δεν θα κάνω κάποια μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη. Ο ιός μάς έχει εκπλήξει πολλές φορές», είπε ενώ ανέφερε ότι στις επόμενες 10 ημέρες τα self – testς θα είναι διαθέσιμα και στον γενικό πληθυσμό, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους» και ζήτησε από τους πολίτες να δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ, σε περίπτωση που αυτό είναι θετικό.

Και τέλος; Για τον εορτασμό του Πάσχα: «Δεν θα υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη. Δεν θα υπάρξει πάντως πολιτική απόφαση». Δημιουργείται πολλές φορές η αίσθηση πολυφωνίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα