Ελλάδα - Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, μετά την ανακοίνωσή του ότι αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις φεύγει ο Παπαχριστόπουλος, για τους Κόκκαλη, Κουντουρά είπε ότι δεν ξέρει αν και θα μείνουν... .«Μαζί» του ο  Ζουράρις, ο οποίος παραιτείται από αντιπρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε δε ότι " Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ" και ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα 

Ο Πανος Καμμένος ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι «Ιστορική μέρα για το κίνημα και την πατρίδα. Συνάντησα τον Πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε πως έλαβε τέλος μια συνεργασία, έντιμη, τεσσάρων ετών. Δύο κομμάτρων από διαφορετικούς χώρους. Οι ΑΝΕΛ είναι κίνημα πολιτών, το οποίο ξεκίνησε από ένα κομπιούτερ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ξεκινήσαμε από ένα «όχι», το οποίο είπα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του δευτέρου μνημονίου. Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, ξεχώνοντας τις μέχρι τότε θέσεις της ΝΔ.

Σ’ αυτό το όχι προστέθηκαν 200.000 πολίτες και στη ψήφιση του τρίτου μημονίου προστέθηκαν 22 βουλευτές. Ετσι, φτάσαμε το 11% κι έτσι ξεκίνησε η περίοδος του πολέμου. Στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει άλλο κόσμο που να έχει υποστεί τέτοιο κυνηγητό. Βουλευτές που έφυγαν χωρίς αιτία και εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτηξ. Κανείς από τους 37 βουλευτές που έφυγαν δεν είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι. Μείναμε 20, μείναμε 9, γίναμε 11, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που μετράνε την κοινή γβνώμη είναι πως οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνονται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από τη ψυχή των πολιτών. Είχαμε εντολή από τους πολίτες να μην παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία». Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είπαν στον Πρωθυπουργό πως αποχωρούμε από την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που την πονάμε, μια κυβέρνηση που έδωσε ελπίδα στους Ελληνες.

Μια Κυβέρνηση όμως που αν της δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σα να παραδίδουμε εμπιστοσύνη για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβνέρνηση, εμείς λέμε όχι. Κι όσοι μείνουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σας λέω λοιπόν ξεκάθαρα, ξέρουμε όλοι τι θα πράξουν πλην των δύο υπουργών. Αναφέρομαι στον κ. Κόκκαλη που χθες αποφάσισε να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από το Σεινικό Τείχος. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με τη ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ. Προς τιμήν του ο Ζούραρις παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής».

Ευχαρίστησε τον διάδοχό του Υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον Ναύαρχο Αποστολάκη και σημείωσε ότι την Τρίτη θα γίνει η παράδοση παραλαβη του Υπουργείου ενώ το βράδυ της Πέμπτης θα καταψηφίσουν την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης επιμένοντας για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών... Και κάλεσε τα στελέχη που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια να επιστρέψουν... 

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου είναι οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, Κώστας Κατσικης και Κώστας Ζουράρις και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγανης.

Φωτογραφία:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ