Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - Κικίλιας: «Κανένας δεν περιμένει για κρεβάτι εντατικής θεραπείας» (video)

Ελλάδα – Κικίλιας: «Κανένας δεν περιμένει για κρεβάτι εντατικής θεραπείας» (video)

|

Τι ανέφρε στην ενημέρωσή του ο Υπουργός Υγείας Βασιλης Κικίλιας: Στο 32% η θετικότητα στην Θεσσαλονίκη- 234 νέες ΜΕΘ μέχρι τέλος του χρόνου – Τι είπε για τις προσλήψεις προσωπικού και τα τεστ (video)

Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας με 234 νέες κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Υγείας στην έκτακτη ενημέρωση. Όπως σημείωσε τον Ιούλιο του 2019 υπήρχαν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας 557 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα έχουν αυξηθεί στις 1.082 και μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τις 1.316.

Υπογράμμισε δε ότι όλα τα προηγούμενα έτη, τέτοια εποχή, η χώρα μετρούσε 30-35 αναμονές για κρεβάτι ΜΕΘ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού και μόνο με τροχαία ατυχήματα, εγκεφαλικά ή καρδιολογικά επεισόδια κλπ., ενώ τώρα έχουμε 0 αναμονές εν μέσω πανδημίας. «Κανένας δεν περιμένει για κρεβάτι εντατικής θεραπείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

igiaaaaa1.jpg

Παράλληλα, ο υπουργός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη η θετικότητα, σύμφωνα με το ΑΠΘ, είναι στο 32%. «Πρόκειται για τεράστια διασπορά της νόσου και αυτό εξηγεί και το lockdown», επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ενώ παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στο κόκκινο.

Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνει και στη Θεσσαλονίκη τις ΜΕΘ προσθέτοντας σήμερα, αύριο και μεθαύριο επιπλέον 50 κλίνες. Όπως εξήγησε στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον  Αύγουστο υπήρχαν 43 κλίνες ΜΕΘ, στα τέλη Οκτωβρίου αναπτύχθηκαν άλλες 75 κλίνες και στην τρίτη φάση, τον Νοέμβριο θα προστεθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ, μετατρέποντας νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές κλπ. κλίνες σε ΜΕΘ Covid. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα τα νοσοκομεία διαθέτουν 233 ΜΕΘ Covid και non Covid.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επισημαίνοντας ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.960 επαγγελματιες υγείας και τώρα φτάνουν τους 100.984.

Σε ό,τι αφορά στο ρόλο που διαδραματίζει η πρωτοβάθμια περίθαλψη στη μάχη κατά της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι 224 κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία στις 7 υγειονομικές περιφέρειες της χώρας βρίσκονται στην π΄ρωτη γραμμή διενεργώντας τεστ για τον κορωνοϊό και δίνοντας οδηγίες στους πολίτες που νοσούν ελαφρά. Σε αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό, γίνεται το 30% των τεστ, ενώ στην 1η και 2η υγειονομική περιφέρεια το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 50% στον συνολικό αριθμό των τεστ.

igiaaaa.jpg

Σχετικά με τα τεστ, είπε ότι έχουν διενεργηθεί 2.000.000 τεστ, τόσο PCR όσο και rapid tests, ενώ από τα 982 τεστ την ημέρα στο πρώτο κύμα, φτάσαμε τα 11.366 τεστ το καλοκαίρι και 22.492 την ημέρα τον Νοέμβρη. Υπογράμμισε δε ότι είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε χρησιμοποιήσει rapid test με 98% ευκρίνεια.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το σχέδιο με τα κέντρα εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι υποδέχτηκε με μεγαλη ικανοποίηση την είδηση για το εμβόλιο της Pfizer.

igiaaaaa2.jpg

Τέλος, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιθέσεις που εξαπολύει στην κυβέρνηση ζητώντας μάλιστα το διορισμό ενός προσώπου κοινής αποδοχής στη θέση του υπουργού υγείας σημειώνοντας ότι «απέναντι στην εθνική προσπάθεια, υπάρχει ο Τσίπρας και οι συντροφοί του, με ψέματα και fake news. Δεν χτυπούν εμάς, αλλά τους πολίτες. Το έκαναν στην αρχή της πανδημίας και το κάνουν και τώρα. Εμείς από την πλευρά μας, κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε μαζί με την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"