Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - ΚΙΝΑΛ: Ξημέρωσε μία νέα ημέρα για το ... ΠΑΣΟΚ, στο...

Ελλάδα – ΚΙΝΑΛ: Ξημέρωσε μία νέα ημέρα για το … ΠΑΣΟΚ, στο 67% ο Ανδρουλάκης

|

Απόλυτος Κυρίαρχος ο Νίκος Ανδρουλάκης από σήμερα (13/12) στο ΚΙΝΑΛ που γίνεται όπως όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ.. Οι πρώτες δηλώσεις του και το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου – Τι είπαν οι άλλοι … μονομάχοι 

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»: Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Με το 97,11% της ενσωμάτωσης, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 67,88%, ενώ ο κ. Παπανδρέου το 32,12%. Η συμμετοχή στις κάλπες ανήλθε σε 206.196 πολίτες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια από τους συνυποψηφίους του καθώς και από τον πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου τον υποδέχθηκαν με επευφημίες φίλοι και ψηφοφόροι του, που είχαν συγκεντρωθεί ανεμίζοντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την Δημοκρατική Παράταξη», είπε, με το πλήθος να φωνάζει το σύνθημα: «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό».

«Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα προχωρήσουμε ενωμένοι», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η παράταξη είναι πιο δυνατή μετά την μεγάλη συμμετοχή.

Υπογράμμισε την ανάγκη «να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά» και διαβεβαίωσε – με σαφή διάθεση να στείλει μήνυμα ενότητας- ότι «δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μόνος νικητής η Δημοκρατική Παράταξη».

Συνεχάρη τους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας συνάντησε «χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, που ήρθαν δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία».

«Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας», είπε και κατέληξε: «Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο, δυνατό. Να’ στε καλά και καλό μας αγώνα».

Παπανδρέου: Μήνυμα ευθύνης
«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και σήμερα, είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας», τόνισε σε δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη «όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών και των φίλων, των δημοκρατικών πολιτών».

«Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία». Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αξίες και τις ιδέες μου για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη, κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα»». «Ήταν ένας ωραίος αγώνας», κατέληξε.

Αντιδράσεις και συγχαρητήρια
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την νίκη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε να έχουν μια συνάντηση συντόμως.

Ο Α. Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήρια του και να του ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παύλος Γερουλάνος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης. Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους».

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη. Του εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Πρώτη συνθήκη για την ανάταξη της παράταξης η ενότητά της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Χάρης Καστανίδης.

«Η Φώφη Γεννηματά μας άφησε μία σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη και μαζί με αυτή μία εντολή. Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα, να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστουδουλάκης.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Ανδρουλάκη, το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας. Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου Προέδρου. Όπως και η ευθύνη. Η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ότι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Ολυμπιακή Φλόγα – Πάρος: Εκδήλωση τελετής υψηλού πολιτισμικού επιπέδου (photos)

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Άννας Κάγκανη Κορτιάνου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Φλώρας Λουκή. (photos)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)