Ελλάδα - ΚΚΕ: Δώστε λύση άμεσα στο "μεταφορικό ισοδύναμο"

Μεταφορικό Ισοδύναμο

".... Ακόμη όμως και απέναντι σ’ αυτό το μέτρο, αποδεικνύεται η ασυνέπεια της κυβέρνησης στο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους κατοίκους των νησιών μας. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με συνέπεια  ένα ταξίδι από ή προς τα νησιά να γίνεται βραχνάς για τους νησιώτες. Τα προβλήματα στις αναγκαίες μετακινήσεις των κατοίκων των νησιών μας παραμένουν δυσεπίλυτα...." 

Μέρος της ερώτησης που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό (βλ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και το θέμα των εισιτηρίων στα πλοία που είναι ιδιαίτερα αυξημένα το τελευταίο χρόνο... και καταθέτουν δύο βασικές ερωτήσεις... 

Δείτε την σχετική ερώτηση (και σε μορφή pdf στο τέλος του άρθρου) με θέμα: "Για την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων από το “μεταφορικό ισοδύναμο” και για την μείωση των εισιτηρίων"

"Από τον Σεπτέμβρη του 2021, έχει σταματήσει η καταβολή στους δικαιούχους νησιώτες του «μεταφορικού ισοδύναμου», που είχε νομοθετηθεί ως αντιστάθμισμα στο μεγάλο κόστος των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων. Ένα μέτρο που,  όπως έχουμε τονίσει, στην πραγματικότητα επιδοτεί και επιβραβεύει  την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων από τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες στα πλαίσια της πλήρους απελευθέρωσης που επέβαλλε η Ε.Ε και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Μία πολιτική που οδήγησε στην μονοπώληση της αγοράς. Ενώ το “μεταφορικό ισοδύναμο” είναι ένα αντιλαϊκό μέτρο, μέσω του οποίου στηρίζεται η ασυδοσία των εφοπλιστών από τα υποζύγια του φορολογικού συστήματος, τα λαϊκά στρώματα.

Ακόμη όμως και απέναντι σ’ αυτό το μέτρο, αποδεικνύεται η ασυνέπεια της κυβέρνησης στο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους κατοίκους των νησιών μας. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με συνέπεια  ένα ταξίδι από ή προς τα νησιά να γίνεται βραχνάς για τους νησιώτες. Τα προβλήματα στις αναγκαίες μετακινήσεις των κατοίκων των νησιών μας παραμένουν δυσεπίλυτα.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε,

1) Να κατατεθούν άμεσα οι καθυστερούμενες  επί  9μηνο οφειλές από το «μεταφορικό ισοδύναμο»  στους λογαριασμούς των δικαιούχων και

2) Να μειωθούν άμεσα τουλάχιστον στο 50% οι τιμές στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, χωρίς καμία επιδότηση προς τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News