Ελλάδα - Κουρουμπλής: "Και οι Ελληνες της Μικράς Ασίας λαθραία ήρθαν στην Ελλάδα"

Τώρα έαν πω ... ντροπή, θα με κατηγορήσουν για άνθρωπο που δεν ξέρει ιστορία; Που δεν συμπαθεί την πρώην Κυβέρνηση και τους υπουργούς της; Ε, συγνώμη έχουμε ακούσει πολλά για τους ανθρώπους που βίωσαν την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Καποιοι, ενδεχομένως και να ζουν. Ακουσαν εκπαιδευτικούς να μιλάνε για συνωστιμούς... Διάβασαν και έμαθαν ότι γλίστρησαν, όμως κανείς έως τώρα δεν τους είχε συγκρίνει με τους παράτυπους - μετανάστες.. Αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πόλεμο της Συρίας και μετακινούνται προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας χωρίς διαβατήρια, χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα..

Και; Σε σύγκριση των λαθρομεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου με τους Έλληνες που ξεριζώθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή προχώρησε ο πρώην υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέροντας ότι «και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι στην Ελλάδα, γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια».

Την εν λόγω δήλωση έκανε ο κ. Κουρουμπλής, σε τηλεοπτική εκπομπή και το απόσπασμα έδωσε στη δημοσιότητα η «Ομάδα Αλήθειας». Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να λέει πως «είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν το όνομα Βενιζέλος».

Μάλιστα, στην αντίδραση που προκλήθηκε on air ο Κουρουμπλής βρήκε τρόπο να δικαιολογηθεί λέγοντας πως τρεις μέρες πριν την Μικρασιατική Καταστροφή είχε βγει διάταγμα που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο.  Σημείωσε δε προς την συνομιλήτριά του ότι "είστε σύζυγος στρατιωτικού και πρέπει να μάθετε αλήθεια. Μπήκαν ως λαθραίοι κυρία μου...  Αυτή ήταν η τότε κυβέρνηση της Ελλάδας" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News