Ελλάδα - Lockdown: Χρήση sms με κωδικό 6 αλλά μόνο με τα πόδια (!!!)

Σκάι

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι υπάρχει εισήγηση ο κωδικός 6 των SMS να καλύπτει μόνο μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Ερωτηθείσα μέχρι πότε θα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα, προσθέτοντας ωστόσο ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, οι οποίοι – επισήμανε – πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο – θα αλλάζει σταδιακά η εικόνα της πανδημίας.

Η κα Πελώνη τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου και δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και τόνισε ότι ήδη από την άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο θα είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση.

«Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», σημείωσε μεταξύ άλλων.  

Παράλληλα, έκανε έκκληση για λίγη υπομονή από όλους και τήρηση εφαρμογής των μέτρων ενώ ειδικά για την τσικνοπέμπτη ζήτησε να μείνουμε με την κοντινή «κοινωνικη μας φούσκα».

Με πληροφορίες από την σελίδα skai.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News