Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - Μητσοτάκης: Εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, έχουμε όραμα δεκαετίας (video)

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, έχουμε όραμα δεκαετίας (video)

|

Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Μητσοτάκης: “Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα, στόχος η αυτοδύναμη ΝΔ –  «Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας» (video)

Το σαφή στόχο της «αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας» στις εκλογές «που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα», έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Έκανε λόγο για «πρόβλημα στην κυβερνησιμότητα της χώρας» λόγω της απλής αναλογικής που ο ΣΥΡΙΖΑ «ψήφισε αδίστακτα και αγκαλιά τότε με τη Χρυσή Αυγή».

«Τα ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι πρέπει στο κόμμα να αντιμετωπίσουν την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής «ως την τελική κάλπη η κάλπη που θα είναι ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία», «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μένει μετέωρο». Πρόσθεσε δε ότι αυτό είναι μία «εθνική αναγκαιότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Σημειώνοντας πως «μακριά από κάθε έπαρση οφείλουμε να εξηγήσουμε τα πολλά που έγιναν» ανέφερε: «Η κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια και το κόμμα τη σημαία ενός πιο δυναμικού ανοίγματος στην κοινωνία. Δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες. Εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε». Αναφέρθηκε στις «σημαντικές κατακτήσεις» στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ οι οποίες «ούτε εύκολες, ούτε αυτονόητες» ήταν, «όπως αυτονόητοι δεν υπήρξαν οι χειρισμοί και τα πρόσωπα χάρις στα οποία σταθήκαμε όρθια» όπως είπε. 

«Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας»

«Αυτό το ιστορικό κόμμα έχει πλούσιο παρελθόν, ελπιδοφόρο παρόν και λαμπρό μέλλον» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στους συνέδρους σημείωσε: «Σήμερα είμαστε περήφανοι για τις εργασίες του συνεδρίου που ολοκληρώνεται. Η ορμή και το κουράγιο της παράταξης πηγάζουν από τον παλμό και δυναμισμό που δίνετε εσείς. Είμαι περήφανος για όλους σας, την ολοζώντανη βάση της παράταξης. Τα πολύπειρα στελέχη αλλά και τα νέα στελέχη. Σας θεωρώ πρεσβευτές της ΝΔ σε όλη τη χώρα. Ο κυβερνητισμός και ο παραγοντισμός καραδοκούν πάντα. Να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μην υποτιμάμε τις επιτυχίες μας. Να προβάλλετε το κυβερνητικό έργο δίπλα στη σεμνότητα της παράταξής μας. Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας. Οι πολίτες είδαν στην πράξη ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό τους με το εθνικό σχέδιο για την τιμή του ρεύματος. Το ίδιο και με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι νέοι είδαν μια κυβέρνηση να αναγνωρίζει ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Είδαν οι πολίτες μια κυβέρνηση που κάνει επιτέλους κάτι για να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κύκλος που συμπληρώνεται ανοίγει έναν άλλο. Αυτή τη νέα δυναμική τροχιά της χώρας θέλω να τη χαράξουμε μαζί. 

Το 14ο συνέδριο επιτέλεσε το στόχο του. Μας ένωσε, μας όπλισε με ξεκάθαρες θέσεις για τον αγώνα μας. Στον οδικό χάρτη του επόμενου 12μηνου ο ρόλος σας θα είναι κρίσιμος. Θα εκλέξουμε σε λίγο τη νέα μας Πολιτική Επιτροπή και μαζί με όλα τα μέλη της ΝΔ θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά με οδηγό αυτές τις τέσσερις λέξεις: Δίπλα στον κάθε πολίτη». 

 

«Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως «στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί». «Θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Τορπιλίζοντας τη θέση της χώρας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» είπε τονίζοντας πως «στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη». 

«Δυστυχώς και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτη εισβολής της Ρωσία στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Κοινωνικό σαμποτάζ. Επιστρατεύει αδίστακτα ψέματα. Κατασκευάζοντας μια εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδος που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει, υποσχόμενος ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται» προσέθεσε και σημείωσε ότι «αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις γεννούν πλαστές προσδοκίες». 

«Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυξάνουμε γενναία τον κατώτατο μισθό, είναι ψίχουλα απαντάνε. Οργανώνουμε δωρεάν εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν τα εμβόλια λένε. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους. Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες απαντούν. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες η άλλη πλευρά. Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα». 

«Η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα»

«Οι εξελίξεις θελουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα». 

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανα πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά. Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις» τόνισε. 

mitsotakis.jpg

«Οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής»

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του με την οποία κλείνει τις εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν