Ελλάδα: Μπάιντεν - Μητσοτάκης σε οικογενειακή φωτογραφία (!!!)

Μητσοτάκης - Μπάιντεν

Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ανάρτησή του στο Twitter. Όπως ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, «ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο». 

«Η φιλία, η συνεργασία και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας, είναι πιο ισχυρές από ποτέ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν, με το ζεύγος Μητσοτάκη από τη χθεσινή βραδιά. 

 

Θερμές αναφορές από Μπάιντεν 
Υπενθυμίζεται ότι η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, που σε σημαντικό βαθμό οικοδομείται στην εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ενεργειακό τομέα και τον ρόλο της Ελλάδας, που αποκτά επιπρόσθετη αξία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σταδιακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και στο πλαίσιο αυτό η συμβολή της Ελλάδας στην ενίσχυση του Κιέβου. 

Στην πανηγυρική δεξίωση με επίκεντρο τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που ακολούθησε, ο κ. Μπάιντεν σημείωσε πως «δεν είναι υπερβολή πως η φιλία μας και η εταιρική μας σχέση είναι ισχυρότερη από ποτέ», ενώ εστίασε στις επιθέσεις που δέχονται οι δημοκρατίες. «Οι ΗΠΑ οφείλουν τα δημοκρατικά ιδεώδη στην αρχαία Ελλάδα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αξίζουν οι θυσίες για τη δημοκρατία και την ελευθερία».

Τα F-35
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα σύντομα η Ελλάδα να προσθέσει στο οπλοστάσιό της τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ενώ αναφερόμενος εμμέσως στην Τουρκία τόνισε ότι η Αθήνα δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και σημείωσε ότι οποιαδήποτε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας θα απαντηθεί. Ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο Μπάιντεν να ασκήσει την επιρροή του για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News