Ελλάδα - Ν. Μανιός: "Ορισμένοι νομίζουν ότι είναι επαναστάτες" (video)

Νίκος Μανιός

‘’Προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό το σύνθημα του Πολυτεχνείου, ορισμένοι που θεωρούν τους εαυτούς τους κομμουνιστές ή επαναστάτες’’ είπε χαρακτηριστικά: ‘’Εγώ το λέω απερίφραστα. Ο φασισμός του αύριο είναι αυτές οι νοοτροπίες. Αλλοίμονο στους νέους αν αυτοί αποφασίζουν ποιος θα μιλάει ή ποιος δεν θα μιλάει. Δεν μπορείς να επικαλείσαι μια ιδιότητα που δίνεις στον εαυτό σου. Αυτός είναι ο φασισμός’

Αυτό ανέφερε ο Νίκος Μανιός, Ναξιώτης πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Πολυτεχνείο με σκοπό να τιμήσει την επέτειο των 48 ετών από την εξέγερση. Και με την ιδιότητα του γραμματέα του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1973... "Είμαι γραμματέας του “ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974” και με αυτήν μου την ιδιότητα βρισκόμουν εκείνη την ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου"

Ομως, δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε στο χέρι.. .Ο λόγος της επίθεσης; Να μην καταθέσει το στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων...   Μιλώντας στην κάμερα του DEBATER  περιέγραψε το συμβάν λέγοντας ‘’έγινε μια προσπάθεια να απαγορευτεί η είσοδος κάποιων ανθρώπων από το ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο’’. 

Διερωτήθηκε με νόημα ‘’τότε να μην έρχεται κανένας; Να κάθονται μόνο αυτοί τρεις κι ο κούκος;’’ Κλήθηκε και να μιλήσει και για τις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τις περιγραφές του να προκαλούν ανατριχίλα: ‘’Τις έχουμε δει, τις έχουμε ζήσει, ήταν θεαματικές, συγκινητικές εικόνες έξαρσης. Τα παιδιά δεν έφευγαν από την πόρτα. Έπεσε η πόρτα και τους τραυμάτισε’’ 

Ενώ έστειλε και το μήνυμα του για το ‘’σήμερα’’: ‘’Να παρακαλούμε να έχουμε κάθε 5 χρόνια τέτοιες εξεγέρσεις. Ο φασισμός καραδοκεί παντού. Βγαίνει με άλλα πρόσωπα και με άλλη ταμπέλα. Χτυπάει τους νέους, τους μαθητές (…) Από τους νέους θα το βρουν. Οι νέοι κάνουν τις εκρήξεις’’  

Μιλώντας στο newsbeast.gr ανέφερε «Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι μια ομάδα 30 περίπου ατόμων, από δύο ομάδες της εξωκοινουβουλευτικής αριστεράς, δεν επέτρεπαν στην πόρτα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει και να καταθέσει στεφάνι. Τα μέλη του συλλόγου αντιδράσαμε πολύ έντονα. Η ομάδα των 30 ατόμων άρχισε να μας σπρώχνει, επικράτησε ένας πανικός αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε να περάσει αυτός ο τραμπουκισμός. Τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το στεφάνι κανονικά. Τραυματίστηκα πολύ ελαφρά στο χέρι, είμαι καλά. Είμαι μέσα στην πορεία τώρα. Συνεχίζουμε»

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου... Τιμή μας που είσαι ανάμεσά μας 

Θέση για το συμβάν πήρε ο ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου που ανέφερε " Ο σύντροφος Νίκος Μανιός μας έδειξε για άλλη μια φορά τον δρόμο. Αλύγιστος και ανυποχώρητος και σήμερα (17.11.2021), που χτυπήθηκε κατά την είσοδό του στο Πολυτεχνείο σαν γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974.  Αλύγιστος όπως και στην Βουλή, όταν μπήκε μπροστά στους χρυσαυγίτες που επιχειρούσαν επίθεση στους βουλευτές του Κ.Κ.Ε, αλύγιστος όπως και τότε στη χούντα παρά τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις. Με αυτά τα παραδείγματα, με αυτές τις στάσεις ζωής, με αυτούς τους ανθρώπους, με αυτές τις αρχές συμπορευόμαστε. Κυκλαδίτη σύντροφε Νίκο Μανιέ είναι τιμή μας που είσαι ανάμεσά μας, που είσαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία" 

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων - Οταν αυτοί πήγαν, ο Νίκος ξαναγύριζε δεύτερη φορά 

Θέση πήρε και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων, με τίτλο "Όταν αυτοί πήγαιναν, ο Νίκος ο Μανιός και οι Αντιστασιακοί του ΣΦΕΑ γύριζαν - για δεύτερη φορά..." 

Και σημειώνει η σχετική ανακοίνωση...   "Ο λόγος για τους πολύ αγωνιστές και πολύ επαναστάτες, την μικρή ομάδα που προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974) να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η επιθετική συμπεριφορά τους και η απαίτησή τους να ελέγχουν και να αποφασίζουν ποιος θα αποτίσει φόρο τιμής στο Πολυτεχνείο είναι απολύτως καταδικαστέα και γίνεται εξοργιστική όταν στο στόχαστρό τους μπαίνουν Αντιστασιακοί, άνθρωποι που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στον αγώνα για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτούς που αποφάσισαν να κάνουν face control στην επέτειο του Πολυτεχνείου και που θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος και πώς θα τιμήσει τη μνήμη των αγώνων ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών και την κορυφαία στιγμή της, εκείνη τη νύχτα του Νοέμβρη του ΄73.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει την επίθεση στα μέλη του ΣΦΕΑ και στον Γενικό Γραμματέα του, τον συμπατριώτη μας σύντροφο Νίκο Μανιό, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην βουλευτή Κυκλάδων, και καλεί όλους τους δημοκράτες να περιφρουρήσουν τους συλλογικούς αγώνες από οποιονδήποτε προσπαθεί να τους οικειοποιηθεί".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News