Ελλάδα: Ο Αμυράς παρέδωσε την έδρα στο "Ποτάμι" - Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Όχι, ότι δεν το περιμέναμε… Αλλά ξέρετε μερικές φορές, ακόμη και τα αυτονόητα αξίζουν αναφοράς… Δεν μιλάμε για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τους δύο ακόμη υποψήφιους ευρωβουλευτές, τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, Τέτα Διαμαντοπούλου.

Η αναφορά γίνεται για τον «πρώην» βουλευτή… Τον Γιώργο Αμυρά, ο οποίος νωρίς το πρωί σήμερα, έκανε το αυτονόητο: υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής της Β’ Αθηνών, παρέδωσε δε την έδρα του στο «Ποτάμι», κόμμα με το οποίο είχε περάσει την πόρτα του Κοινοβουλίου…  και στην προσωπική του ιστοσελίδα είχε αναφέρει «Μετά από μια έντονη και δραστήρια κοινοβουλευτική θητεία υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα. Πιστός στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, αποφάσισα να μην κάνω χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή. Παραδίδω την έδρα μου στο Ποτάμι με το οποίο είχα πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015. Φυσικά θα συνεχίσω να είμαι στις επάλξεις και σύντομα θα σας ενημερώσω για τα επόμενα…»

Ανάρτηση που συνοδεύτηκε και από την επιστολή παραίτησης με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του «Ποταμιού» να αναφέρει «Επιτέλους να & ένας που κάνει το αυτονόητο. Φεύγει & πριν πάει επισήμως σε άλλο κόμμα παραδίδει την έδρα στο «Ποτάμι», στους ψηφοφόρους του Κινήματός μας στη Β’Αθηνών. Καλώς ήρθες Αντιγόνη Λυμπεράκη. «Μια αστραπή η ζωή μας …μα προλαβαίνουμε» που έλεγε ο «παππούς» μας ο Καζαντζάκης»…

Εμείς να προσθέσουμε ότι ο Γιώργος Αμυράς, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από την Νέα Δημοκρατία ανέφερε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας «Είναι πλέον επίσημο! Έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με τη ΝΔ. Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αποχαιρετώ μια δραστήρια τετραετία στη Βουλή έχοντας μάθει πολλά και είμαι αποφασισμένος να παλέψω ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη!»