Ελλάδα: Οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Ρεθύμνου αντιδρούν στην ακύρωση των εκδηλώσεων

Μήπως ο κος Κικίλιας, υπουργός Υγείας, βιάστηκε; Οπως είναι γνωστό προχώρησε σε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι για λόγους δημόσιας υγείας και ακολουθώντας το μοντέλο των ευρωπαϊκών χωρών, απαγορεύει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.. Ηδη ο Δήμος Αθηναίων ήταν ο πρώτος που ακύρωσε όλες τις δράσεις έως και την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου... Μάλιστα κυκλοφορούν και λίστες με τις περιοχές όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και σε άλλες εντοπίζεις τη Νάξο και σε άλλες όχι.. Οπως τη Σύρο και την Ανδρο...  

Υπάρχουν όμως και αντιδράσεις ή στάση αναμονής, Οπως στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που ο κος Λιανός μιλώντας στο naxospress.gr είπε ότι "περιμένουμε. Εως τότε όλα κυλούν κανονικά"... Στην Πάτρα έχουμε έκτακτη συνεδρίαση με αίτημα του Δημάρχου να ακυρωθεί το πιο γνωστό καρναβάλι στην Ελλάδα. Τι λένε όμως οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Ροδόπης; 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit.gr εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για την ταχύτητα της απόφασης του κου Κικίλια και τόνισαν ότι θα είναι σημαντικό πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες η ακύρωση των δράσεων...   Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας περιμένουν στην Ξάνθη, μετά την απόφαση να ακυρωθεί το καρναβάλι, όπως κι όλα στη χώρα άλλωστε. «Είναι μια απόφαση την οποία πρέπει να δούμε αρκετά σοβαρά γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήδη έχω καλέσει και περιμένω να μιλήσω προσωπικά με τον υπουργό υγείας προκειμένου να με ενημερώσει για τους λόγους που έχει πάρει την απόφαση αυτή», δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης.

Πρόσθεσε δε ότι «για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για μια προετοιμασία που γίνεται εδώ και έξι μήνες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός κι αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό και έχουν πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις».

«Ούτε κρούσμα δεν έχουμε!»

Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο newsit.gr, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, όχι μόνο δεν έκρυψε την έκπληξή του, δεν έκρυψε ούτε την ενόχλησή του! «Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κορονοϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».