Ελλάδα: Παραίτηση Διαματάρη με αιχμές προς πολιτικούς αντιπάλους του

Ήταν απλά θέμα χρόνου… Κανείς δεν πίστευε ότι θα άντεχε περισσότερες από δύο ημέρες ακόμη στη θέση του από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι και το βασικό του πτυχίο ήταν λάθος… Λένε μάλιστα ότι λάθος ήταν και η ημερομηνία γέννησής του. Ο λόγος; Για τον Αντώνη Δiαματάρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  ο οποίος υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του.  Και όπως ήταν επίσης αναμενόμενο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έκανε αποδεκτή, οπότε περιμένουμε τον αντικαταστάτη του…

Ενδιαφέρον πάντως έχει η δήλωση παραίτησης όπου ουσιαστικά ο κος Δiαματάρης δεν κάνει κανένα λόγο για τα στοιχεία του βιογραφικού του, θεωρώντας ότι όλα γίνονται για να πλήξουν την κυβέρνηση μέσα από κινήσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά…  Ας δούμε τι αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απύθμενο θράσος»

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης είχε κάνει λόγο για «απύθμενο θράσος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας αιχμές - μετά το μεταπτυχιακό στο Columbia - και για το πρώτο πτυχία του υφυπουργού. Και όπως είχε αναφέρει: «Δεν υπάρχει μεταπτυχιακό, αλλά ως φαίνεται ούτε πτυχίο» Αναλυτικά η δήλωσή του μέσω ανάρτησης στα social media: «Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει ως φαίνεται ούτε πτυχίο του κυρίου Διαματάρη αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει τελικά είναι ο σύμβουλός του που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου. Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News