Ελλάδα: Παραίτηση του ΓΓ Αιγαίου Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη ελέω ΑΝΕΛ

Οι εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες επηρεάζουν και το …Αιγαίο. Κι αυτό γιατί χθες υπέβαλλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους «πολιτικής τάξης» ο Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης, ο οποίος βρίσκονταν από το 2015 στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της Γενικής Γραμματείας, ο κ. Γιαννέλλης «υπέβαλε την παραίτηση χθες 13 Ιανουαρίου, για λόγους πολιτικής τάξης, στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο», σήμερα, δε, «την ανακοίνωσε και στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Σαντορινιός ζήτησε από τον κ. Γιαννέλλη να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον ορισμό αντικαταστάτη του», τόσο για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας, όσο και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την απόφαση του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, να παραιτηθεί από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αν αποσύρει τη στήριξη του κόμματος προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Από χθες ωστόσο, βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δεν «συμμορφώθηκαν» με τις κομματικές επιταγές, όπως η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, διαγράφηκαν από τον Πάνο Καμμένο!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Ιωάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης ενώ το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λέσβου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη το 1990, το 2004 και το 2007. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του ΝΑΤΟ, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.  Ήταν Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας και έχει τιμηθεί με το Ανώτατο Παράσημο του Τάγματος Ιπποτών της Οράγγης - Νάσσαου.

Το 2012 ο Ιωάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και εντάχθηκε στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στις 8 Απριλίου του 2015 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων κυρίως μυθιστορημάτων και ιστορικών λευκωμάτων. Έχει συγγράψει μελέτες για τον λαϊκό πολιτισμό. Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά.