Ελλάδα - Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ο Βαρουφάκης είπε "Μάγδα Φύσσα" αλλά ξέχασε να την ενημερώσει

Καλή η προσπάθεια, σωστή η επιλογή αλλά βρε Γιάνη ρώτησε και την Μάγδα.. Τι εννοούμε; Χωρίς να την ρωτήσει, ούτε καν να την ενημερώσει προηγουμένως φαίνεται πως προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόταση της Μάγδας Φύσσα ως υποψήφια για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό αναφέρει το koutipandoras.gr επικαλούμενο πληροφορίες από το άμεσο περιβάλλον της κ. Φύσσα.  Και λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση από την ίδια την κα Φύσσα που χαρακτήρισε «εξαιρετικά τιμητική» την πρόταση του ΜέΡΑ 25, αλλά όπως είπε δεν είναι σε θέση να την αποδεχτεί. Επικαλέστηκε δε, δύο λόγους για την άρνησή της, αφενός «διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, αφετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική». 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: «Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ' ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ' ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».  

«Είναι ένα πρόσωπο που χωρίς να το επιδιώξει σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του φασισμού, του αυταρχισμού και της μισαλλοδοξίας» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά το πέρας των συζητήσεων στα όργανα του κόμματος. και λίγο αργότερα προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασης σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας... 

Η πλήρης δήλωσή του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 έχει ως εξής: "Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού. Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία -μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό. Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα - την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί".

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα lifo.gr