Ελλάδα: Στην εντατική ο Μανώλης Γλέζος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΤΣ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από το πρωί της Πέμπτης (21/11) ο 97χρονος πολιτικός με καταγωγή από τη Νάξο, Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες  είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο πριν από τρεις ημέρες, ωστόσο σήμερα η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στην Εντατική.  Αντιμετωπίζει αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Μάιο, η ρωσική πρεσβεία δημοσιοποίησε φωτογραφία του ήρωα της αντίστασης με τον πρέσβη της Ρωσίας, Α. Μάσλοβ, ο οποίος και τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και από τότε οι δημόσιες εμφανίσεις του Μανώλη Γλέζου είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού…

Και βέβαια, είχε απουσιάσει τον περασμένο Απρίλιο από τη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις καθώς αντιμετώπιζε από τότε επιπλοκές στην υγεία του, όπως είχε ανακοινώσει ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ηταν όταν η Σοφία Βούλτεψη είχε διαμαρτυρηθεί για την απουσία του Γλέζου και ο κος Βούτσης είχε αποκαλύψει σε έντονο ύφος λέγοντας «Το είπατε και στην ομιλία σας, το λέτε ξανά τώρα. Με αναγκάζετε να πω ότι έχει πρόβλημα υγείας ο Μανώλης Γλέζος και γι' αυτό δεν είναι στη συνεδρίαση. Είναι απαράδεκτο. Έλεος πια».

Και είχε προσθέσει «Θα επαναλάβω την υπόσχεσή μου: Είμαι σίγουρος ότι ο Μανώλης Γλέζος θα είναι μαζί μας πάλι σε λίγο καιρό και θα είναι δίπλα μας, όταν η Βουλή θα κάνει την προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος. Θα είναι μαζί μας. Αυτή την υπόσχεση του την δίνουμε από αυτό το βήμα και νομίζω ότι είναι υπόσχεση ομόφωνη».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από το ΑΠΕ - ΜΠΕ