Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση ψηφοφορίας κατά μία ώρα

Ελλάδα – ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση ψηφοφορίας κατά μία ώρα

|

Κατά μία ώρα θα παραταθεί η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ 

Την παράταση των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά μία ώρα αποφάσισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καθώς υπάρχει μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσουν οι κάλπες στις 20:00.

Νωρίτερα, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «έσπασε το φράγμα» των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- λίγο μετά τις 17:00 (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ).

Υπογραμμίζουν δε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται.

«Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας .

«Σήμερα είναι η Κυριακή της δημοκρατίας, που μπορεί να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής για να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε επίσης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσερχόμενος το πρωί στο εκλογικό τμήμα του Περιστερίου για να ψηφίσει. 

Ο Νίκος Συρμαλένιος – βουλευτής Κυκλάδων- ψήφισε στη Μήλο και όπως ανέφερε ” Μόλις ψήφισα στο δημαρχείο Μήλου, εκλογικό κέντρο για εκλογή προέδρου και Κ.Ε. Η μέχρι τώρα προσέλευση προμηνύει μια περήφανη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Η πολιτική αλλαγή έρχεται. Η χώρα μας αλλάζει σελίδα!!!”

Πώς εξελίσσεται η διαδικασία στην Περιφέρεια

Από το 44 εκλογικά τμήματα που έχουν συγκροτηθεί σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, 14 λειτουργούν στη Βοιωτία, 12 στην Εύβοια, 2 στην Ευρυτανία, 10 στη Φθιώτιδα και 6 στην Φωκίδα.

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η μάχη μεταξύ των υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή, καθώς από τις 26 υποψηφιότητες που μετέχουν από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εκλεγούν μόλις 8 μέλη.

Στον Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα άνοιξαν 11 εκλογικά κέντρα με 24 εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή έχουν 1.000 παλιά μέλη, αλλά από το πρωί εγγράφονται πολλά νέα μέλη τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου, καταβάλλοντας 3 ευρώ.

Στις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας) υπάρχει μία σταθερή ροή προσέλευσης των ψηφοφόρων, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και η προσέλευση στις κάλπες συνεχίζεται χωρίς προβλήματα σε όλες τις περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, σε εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας τελείωσαν οι αιτήσεις εγγραφής νέων μελών και αποστέλλονται νέες. Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 48 εκλογικά κέντρα και συγκεκριμένα 46 τμήματα για την εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και άλλα 50 νέων μελών για την εκλογή προέδρου.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, λειτουργούν 15 εκλογικά κέντρα, 21 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και άλλα 19 νέων μελών για την εκλογή προέδρου. Στην Αιτωλοακαρνανία, λειτουργούν 23 εκλογικά κέντρα, 18 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και 21 νέων μελών για την εκλογή προέδρου. Στην Ηλεία, λειτουργούν 10 εκλογικά κέντρα, 7 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και 10 νέων μελών για την εκλογή προέδρου.

Στην Αρκαδία, έχουν στηθεί οκτώ εκλογικά κέντρα. Πρόκειται για κέντρα σε Τρίπολη, Λεβίδι, Άστρος, Τρόπαια, Βυτίνα, Μεγαλόπολη, Λεωνίδιο και Τυρό. Σε κάθε εκλογικό κέντρο, υπάρχουν εκλογικά τμήματα για τα μέλη και για τα νέα μέλη.

Στο Ρέθυμνο, μέσα σε τέσσερις ώρες, 250 νέα μέλη που εγγράφηκαν, ψήφισαν, παρά τα προβλήματα  λόγω των κλειστών δρόμων (αποτέλεσμα της διεξαγωγής του μαραθωνίου δρόμου), η ροή των παλαιών μελών στα εκλογικά τμήματα είναι μεγάλη, ενώ όσοι σήμερα έγιναν νέα μέλη, δείχνουν το δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας».

Οι κάλπες για τον δήμο Ρεθύμνης βρίσκονται στο κτήριο της αντιπεριφέρειας, για τον δήμο Αγίου Βασιλείου στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου στο Σπήλι, για το δήμο Αμαρίου στην Αγία Φωτεινή και στον Φουρφουρά, για τον δήμο Ανωγείων στο δημαρχείο των Ανωγείων, ενώ για το δήμο Μυλοποτάμου οι πολίτες μπορούν να πάνε στο ΚΑΠΗ Περάματος και στο δημοτικό σχολείο της Κράνας.

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται από τις οκτώ το πρωί, ηεκλογική διαδικασία στα 44 εκλογικά τμήματα στην Ανατολική Κρήτη. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχουν στηθεί έξι εκλογικά κέντρα με εννέα εκλογικά τμήματα, ενώ στο Ηράκλειο είναι συνολικά 35 εκλογικά τμήματα σε 23 εκλογικά κέντρα.

Στη Χίο υπάρχουν τρία εκλογικά τμήματα. Συγκεκριμένα κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο Χίου στο κοινοτικό κατάστημα Βροντάδου και στο κοινοτικό κατάστημα Νενήτων.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιώργος Παντελάκης, ΕΡΤ Περιφερειακοί Σταθμοί, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες