Ελλάδα: Τροπολογία Βρούτση - Καππάτου για τους ναυαγοσώστες

Ναυαγοσώστης

Με δεδομένο ότι έχουμε ήδη Γαλάζιες Σημαίες σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας αλλά ελάχιστους ναυαγοσώστες έρχεται μία τροποποίηση με παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση (κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας - βουλευτής Κυκλάδων) και Παναγή Καππάτου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... 

Κι όπως διαβάζουμε ... 

"Από κοινού ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων,  Γιάννης Βρούτσης και ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», Βουλευτής Κεφαλονιάς- Ιθάκης Παναγής Καππάτος, καταθέσαμε Τροπολογία  με θέμα: «Ρυθμίσεις για τη χρονική περίοδο δραστηριοποίησης ναυαγοσωστών».

Η τροπολογία που ψηφίστηκε, το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιουνίου,  στο πλαίσιο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, έρχεται να καλύψει ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα ασφάλειας για τους φορείς διαχείρισης χώρων όπου η παρουσία ναυαγοσώστη είναι υποχρεωτική.

Με δεδομένη την σταδιακή άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 με την εν λόγω διάταξη επιτρέπουμε τη σύντομη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της χρονικής περιόδου πρόσληψης και δραστηριοποίησης των ναυαγοσωστών και συγκεκριμένα την 22α Ιουνίου 2021.

Με τη παρέμβασή μας αυτή αφενός συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί κατά τα προβλεπόμενα του ισχύοντος πλαισίου είναι νόμιμες και σε πλήρη ισχύ και αφετέρου οι φορείς που λόγω των περιορισμών που επεβλήθησαν δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη διαδικασία πρόσληψης καλούνται να το πράξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News