Ελλάδα - Βρούτσης: "Στα ίδια ΚΕΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε περισσότερα χρήματα για ανάλογα προγράμματα"

Με αυτοκριτική αλλά και με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης για τη θύελλα που ξεσηκώθηκε γύρω από το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και την ακύρωση του τελικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βρούτσης σχολιάζοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του ανέφερε πως δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας και παρέθεσε στη Βουλή στοιχεία αντίστοιχων προγραμμάτων για ανέργους μέσω ΚΕΚ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για... λάσπη στον ανεμιστήρα.

«Δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας 390.000 φορείς μπήκαν όπως είχαν αξιολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας δεν προστέθηκε ούτε ένας ούτε αφαιρέθηκε κάποιος ήταν ακριβώς όπως μας τα έδωσε το υπουργείο παιδείας πιστοποιημένοι φορείς. Δεν υπήρξε καμία ένσταση στην διαδικασία, πολιτική πρωτοβουλία δική μας ήταν να τραβήξουμε το πρόγραμμα πίσω».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε τα ΚΕΚ. Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία:

10 Ιουνίου 2019: κατάρτιση ανέργων περίοδος ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου - Χαρίτσης 48.900.000 €
19 Σεπτεμβρίου 2016: κατάρτιση ανέργων ποσό 89 εκατομμύρια € ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης
15 Νοεμβρίου 2018: κατάρτιση ανέργων Χαρίτσης - Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ 17 εκατομμύρια €
30 Ιανουαρίου 2019: κατάρτιση ανέργων 49 εκατομμύρια €
20 Νοεμβρίου 2018: πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης ανέργων 23.829.000 €
10 Απριλίου 2019: άλλο πρόγραμμα κατάρτισης προεκλογικά 39 εκατομμύρια €

Ζητάτε την δική μου παραίτηση που είχαμε την τόλμη να διαπιστώσουμε το πρόβλημα να το αλλάξουμε και να το διορθώσουμε. Αυτό λέγεται πολιτική αθλιότητα, πολιτική υποκρισία ρίξατε λάσπη στον ανεμιστήρα η οποία θα γυρίσει πίσω σε σας με τα στοιχεία που σήμερα παρουσίασα. Oλα αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια συνεργασίας με τα ΚΕΚ ήταν και τότε τα ίδια ΚΕΚ ήταν τα ίδια voucher ήταν. Υποκρισία ντροπή και αθλιότητα καλούνται να απαντήσουν».

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για αστοχία αλλά και για τόλμη από την πλευρά του υπουργείου εργασίας και του ίδιου να αναγνωρίσουν το λάθος και πρόσθεσε ότι κι όλα κινήθηκαν με βάση το θεσμικό πλαίσιο που η κυβέρνηση κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπήρξε χρόνος ούτε είπα ποτέ ότι διεκδικούμε το τέλειο και το αλάθητο. Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν κινηθήκαμε στη βάση ενός προγράμματος για να στηρίξουμε τους επιστήμονες. Ακολουθήσαμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο για να τρέξει το πρόγραμμα αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ , το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό παραλάβαμε και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε .

Ολη η διαδικασία η οποία ήταν απόλυτα διαφανής απόλυτα συντεταγμένη όλα ήταν με βάση το πλαίσιο του 2019 που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πορεία των πραγμάτων είδαμε ότι η ποιότητα των προγραμμάτων δεν πήγαινε καλά δεν ήταν του επιπέδου που εμείς θέλαμε σε μία τηλεκπαίδευση των επιστημόνων και είχαμε την τόλμη και χθες να πούμε ότι αυτό το θέμα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποσύρεται και το κάναμε πράξη και αυτό λέγεται πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα. Στην πολιτική πρέπει να έχεις και το θάρρος όταν παίρνεις μία απόφαση και δεν πάει καλά να μη λες πήρα μια απόφαση και προχωράω αλλά να το παίρνεις πίσω και να το βελτιώνεις».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News