Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα: Ξεφεύγουμε παλικάρια.... στα άκρα η πόλωση για το Μακεδονικό

Ελλάδα: Ξεφεύγουμε παλικάρια…. στα άκρα η πόλωση για το Μακεδονικό

|

Στα άκρα η πόλωση μετά το συλλαλητήριο – Θέσεις μάχης από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Πρέσπες και δακρυγόνα

Σε ατραπούς πρωτοφανούς πόλωσης, αντίστοιχης ενδεχομένως με την ταραγμένη περίοδο των «αγανακτισμένων» και, εν συνεχεία, του δημοψηφίσματος, εισέρχεται η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας εξ αφορμής της Συμφωνίας των Πρεσπών που έρχεται προς κύρωση, τη Δευτέρα, στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το μαζικό συλλαλητήριο της Κυριακής και κυρίως τα σοβαρά επεισόδια που το στιγμάτισαν όταν ομάδες ακραίων (ή κατά την αντιπολίτευση προβοκατόρων) επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ με τις τελευταίες να κάνουν ανεξέλεγκτη χρήση χημικών μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων, λειτουργούν ως θρυαλλίδα για την πολιτική σύγκρουση που θα ακολουθήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πιο σκληρή ίσως δήλωσή του για το θέμα, κήρυξε τον πόλεμο στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε «κούφια» την πλειοψηφία που συγκροτείται στη Βουλή υπέρ των Πρεσπών και κατήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα σε περιπέτεια. Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, το Μαξίμου με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεύθυνο και υποκριτή». Το Μαξίμου κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διχασμό των Ελλήνων, προκειμένου να κρατήσει ενωμένο το κόμμα του και επισημαίνει ότι «δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα για να καταδικάσει τη βίαιη επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και έστειλαν δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο». Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας – με συνέντευξή του στην  εφημερίδα «Αυγή» – χαρακτήριζε ως εθνικά επωφελή τη συμφωνία και ως πατριωτικό καθήκον την ψήφισή της.

Την ίδια στιγμή, οι κλυδωνισμοί των Πρεσπών διαπερνούν το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος διεγράφη από την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ μετά την απόφασή του να στηρίξει τη συμφωνία, ενώ φυγόκεντρες είναι οι τάσεις των Γρ. Ψαριανού και Γ. Αμυρά από το Ποτάμι. Τέλος, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Παν. Καμμένος απειλεί επίσης με διαγραφές τον Θαν. Παπαχριστόπουλο, εφόσον ψηφίσει τις Πρέσπες.

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε περιπέτεια»

Η ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής: «Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους.

Η κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση. Σήμερα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα. Και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο.

Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους.

Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει. Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Ελληνες δεν αργεί. Σύντομα, με την απόφαση του λαού, θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα εθνική υπερηφάνεια, σταθερότητα και, κυρίως, αξιοπρέπεια».

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης διχάζει τους Έλληνες για να κρατά ενωμένο το κόμμα του

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το Μαξίμου στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ:  «Ο κ. Μητσοτάκης αφού κρύφτηκε μετά την πρόταση του Πρωθυπουργού για ζωντανή τηλεμαχία ώστε να ακουστούν επιχειρήματα, εμφανίστηκε σήμερα πίσω από την ασφάλεια των στημένων δηλώσεων μπροστά στην κάμερα, διαβάζοντας για ακόμη μια φορά τα ίδια τετριμμένα ψεύδη.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος είναι, αφού δε διστάζει να διχάζει τους Έλληνες για να κρατά ενωμένο το κόμμα του και να επιλέγει την πατριδοκαπηλία απέναντι στην εθνική ευθύνη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύει, επίσης, πόσο υποκριτής είναι, αφού κάνει πως δεν κατάλαβε ότι τα προσχηματικά του επιχειρήματα για εθνότητα και γλώσσα τελείωσαν οριστικά με τη διευκρινιστική δήλωση στη ρηματική διακοίνωση των γειτόνων μας.

Για άλλη μια φορά, τέλος, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος και ολισθηρός είναι ο δρόμος της συμπόρευσής του με την Ακραία δεξιά, αφού δε βρήκε ούτε μια κουβέντα για να καταδικάσει τη βίαιη επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και έστειλαν δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο. Αλλά όπως λέει και ο ποιητής, “δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε…”».

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για τα χημικά στο συλλαλητήριο

Νωρίτερα, Πειραιώς και Μαξίμου είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους για τις εικόνες έντασης στο Σύνταγμα και τη βίαιη δράση κουκουλοφόρων που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό αρκετών αστυνομικών. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη χρήση των χημικών, αρκετοί εκ των συγκεντρωμένων αντιμετώπισαν προωβλήματα υγείας ενώ η δράση των «γνωστών – αγνώστων» (σ.σ. Για ομάδες ακροδεξιών κάνει λόγο η κυβέρνηση αλλά και αυτόπτες μάρτυρες στο Σύνταγμα) στράφηκε και κατά των δημοσιογράφων, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν το συλλαλητήριο και, συνεπώς, και τα επεισόδια σε αυτό.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newpost.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν