Ενα γεμιστό κρουασάν και οι ζοχάδες του Πολάκη ...τέλος

Μπήκε ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού που αποτελεί μια πρόγευση του επερχόμενου φθινόπωρου. Ήδη στη χώρα μας στήνεται το σκηνικό μιας οξύτατης αντιπαράθεσης, ανάμεσα σε άπασες τις εξουσίες! Κοσμικές, πνευματικές, δικαστικές, και εκτελεστικές εξουσίες, συγκρούονται με σφοδρότητα σε ζωντανή μετάδοση από τα ΜΜΕ, τα οποία ως μορφή εξουσίας, παίρνουν μέρος στις συγκρούσεις!..

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις διεξάγονται στον κόλπο της πολιτικής. Μάλιστα!...  Γιατί αν δεν το ξέρατε, έχει αποδειχτεί πως η πολιτική διαθέτει κόλπο και μάλιστα τέτοιον που χωράει μέχρι και τρακόσια @ρχίδι@! Να προσθέσω πως αδιάψευστη απόδειξη ότι η πολιτική διαθέτει κόλπο είναι ότι τα έχει κάνει κυριολεκτικά muni! Βέβαια οι ίδιοι οι πολιτικοί, τέτοια που είναι, καθόλου δεν ενοχλούνται, παρά μόνο ασχολούνται όχι με το τι κάνουν οι ίδιοι, αλλά με το τι κάνουν οι άλλοι, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι μπορεί να πει κανείς για το muni της αλληνής!...  

Πάρτε για παράδειγμα την προσπάθεια που κάνει η κεντροαριστερά για να διευρυνθεί. Σε ποιον έκαναν πρόταση να ηγηθεί της προσπάθειας; Στον Στουρνάρα!!!

Μάλλον σκέφτηκαν κεντροαριστερά εμείς, κεντρικός τραπεζίτης αυτός, έχουμε κοινά!...

Και τι απάντησε ο Στουρνάρας; «Είμαι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και θεωρώ ότι έχω σημαντικό έργο να προσφέρω στον τόπο από την θέση αυτή»

Όπως σημαντικό έργο προσέφερε στον τόπο και από τη θέση του Υπουργού Οικονομίας! Που έχουν πεθάνει τόσοι από τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει, που ακόμα αυτοκτονεί κόσμος εξαιτίας της κρίσης και που λόγω της λιτότητας έχει μπει Αύγουστος, και παχιές είναι μόνο οι μύγες!!!

Κρίμα πάντως που δεν δέχτηκε ο Στουρνάρης, γιατί έχασε την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός, όπως του είπε ο Πάγκαλος. Μάλιστα!... Γιατί αν δεν το ξέρατε, ο Πάγκαλος τον ρώτησε, θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;  Και το Στουρνάρι προτίμησε το υπάλληλος. Και ο Στούρνος, είναι ο μόνος Έλληνας που δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Ούτε ο Κυριάκος της Μαρίκας θέλει,

που σήμερα περιοδεύει στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές, για να έχει να λέει αύριο ότι παρέλαβε καμένη γη, αλλά ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει, να είναι πρωθυπουργός! Πάλι για εκλογές ακούστηκε ότι ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το λόγο ο ηγέρπης της αριστεράς Τσίπρας, ζήτησε από τους υπουργούς του να βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης.

Πρώτοι σε αυτό το κάλεσμα εγρήγορσης έσπευσαν οι υπουργοί παιδείας και δικαιοσύνης, Φίλης και Παρασκευόπουλος οι οποίοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, για την εισβολή αντιεξουσιαστών στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εν ώρα θείας λειτουργίας. Να σημειωθεί πως η ανακοίνωση των υπουργών ήρθε μετά από διαμαρτυρία της ιεράς συνόδου, για την απουσία δήλωσης αποδοκιμασίας από τους αρμόδιους υπουργούς για το περιστατικό. Στην κοινή τους λοιπόν ανακοίνωση οι δύο υπουργοί γράφουν πως καθυστέρησαν να αποδοκιμάσουν το περιστατικό γιατί θεωρούσαν αυτονόητο ότι το αποδοκιμάζουν και ως εκ τούτου τα παρέλειψαν τα ευκολονόητα. «Ενώπιον των αυτονόητων, νομίζουμε πως οι διευκρινίσεις είναι περιττές» έγραψαν και υπέγραψαν, Φίλης και Παρασκευόπουλος!

Κοίτα πού μας έπλεξε η αριστερά τώρα, που πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα στα αυτονόητα και στα μη. Μα αυτός ο διαχωρισμός δεν γίνεται ανάλογα με τη νόηση του καθένα; Και πώς θα νοήσουν τα αυτονόητα αυτοί που δεν νοούν; Ρε πόσο αριστερά θα αντέξουμε ακόμα, Θεέ μου σχώραμε κι εμένα, και σχώρα και τους εισβολείς, αφού η δικαιοσύνη, ήδη τους συχώρεσε!...

Λοιπόν μιας και η κυβέρνηση έχει πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσει, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» παρουσιάζεται μια πρόταση για να προστατεύσει η αριστερά τις απρόσκοπτες λειτουργίες των λειτουργιών της εκκλησίας, με τον τίτλο δανεισμένο από τους αριστερούς υπουργούς «Ενώπιον των αυτονόητων, οι διευκρινίσεις είναι περιττές»

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στην τοπική επικαιρότητα δεσπόζει μια η εγχείρηση που έγινε στο νοσοκομείο Σαντορίνης.  Και αυτό καθώς δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη επέμβαση, αφού έγινε από τον ίδιο τον αναπληρωτή υγείας Παύλο Πολάκη, που έκανε αιμορροϊδεκτομή σε 24χρονο ασθενή, και έτσι  βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει πως την εγχείρηση αυτή την αφιερώνει σε όλους τους πρώην υπουργούς υγείας που δεν άφηναν να ανοίξει το νοσοκομείο της Σαντορίνης και στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που έγραφαν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

Αντιλαμβάνεστε βέβαια τις τεράστιες πολιτικές διαστάσεις που πήρε μια απλή αφαίρεση ζοχάδων, γεγονός που δημιούργησε πολλαπλά σχόλια που έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο 24χρονος δεν έπασχε από αιμμοροίδες, αλλά προσφέρθηκε εθελοντικά να τις αφαιρέσει καθότι είναι μέλλος του ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε να δώσει πάτημα στην κυβέρνηση να αποδείξει την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου. Μάλιστα λέγεται πως για την προσφορά του στο κόμμα τιμήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό με το να τον εγχειρήσει ο ίδιος!!!

Πάντως για να λέμε τα σύκα-σύκα και το Ρουβά-Ρουβά, αυτός που χρειάζεται άμεσα αιμορροϊδεκτομή, είναι ο Πολλάκης, γιατί πολύ ζοχάδας είναι ρε αδελφάκι μου!!!

Στα δικά-δικά μας τώρα όπου δεν κινείται τίποτα. Πολιτικά εννοώ, γιατί κατά τα άλλα η κίνηση είναι τόσο μεγάλη που βρισκόμαστε στο πατείς με πατώ σε.  Για να καταλάβετε το μέγεθος της πολιτικής ακινησίας, πριν λίγες μέρες έγινε δημοτικό συμβούλιο και δεν πήγαν ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Και επειδή δεν παραβρέθηκαν ούτε δημοσιογράφοι, δεν μάθαμε αν πήγαν και ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους, ούτε και το τι συζητήθηκε!

Αντίθετα μεγάλη κινητικότητα παρουσίασε το λιμεναρχείο Νάξου, το οποίο κατόρθωσε να εξαρθρώσει πενταμελή σπείρα που παράνομα έφερνε ναρκωτικά στο νησί μας. Συγκεκριμένα το λιμεναρχείο Νάξου μετά από έρευνα που έκανε εντόπισε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους συνολικά 29,5 γραμμαρίων, κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) μικτού βάρους συνολικά 2,2 γραμμαρίων καθώς και καπνός βάρους 454,4 γραμμαρίων, όλα επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία των αποσκευών των συλληφθέντων.

Η επιμελείς κρυψώνα των ναρκωτικών ουσιών ήταν πέντε ντόνατς, τα οποία οι δράστες αφού τα άνοιξαν, τοποθέτησαν μαζί με τη σοκολάτα υγείας που υπήρχε μέσα και τη δική τους.

Η κινητικότητα όμως του λιμεναρχείου Νάξου δεν περιορίστηκε στην εξάρθρωση της πενταμελής σπείρας και την κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που μετέφερε, αλλά ξεπερνώντας τα υδάτινα όρια της αρμοδιότητας του, έφτασε στην ορεινή περιοχή του Αγίου Πολύκαρπου, όπου και εντόπισε, παρά το πολύ καλό καμουφλάρισμα, και κατάσχεσε 15 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων ξεκίναγε από 12 εκατοστά και έφτανε στα 2 μέτρα και 70 εκατοστά!

Μάλιστα το λιμεναρχείο Νάξου έδωσε στη δημοσιότητα δεκάδες φωτογραφίες με τα τεκμήρια των εγκλημάτων, στις οποίες φρόντισε επιμελώς να τοποθετήσει και το σήμα του λιμεναρχείου Νάξου.    

Εξαιτίας λοιπόν του σημαντικού έργου στην εξάρθρωση των σπειρών που εισάγουν τεράστιες ναρκωτικές ουσίες στο νησί μας, και την καταστροφή μεγάλων ντόπιων χασισοφυτειών, αλλά κυρίως για να ικανοποιήσω την έντονη επιθυμία του λιμεναρχείου Νάξου να προβληθεί, παραθέτω το παραπάνω συλλεκτικό κάδρο με τις φωτογραφίες που το ίδιο το λιμεναρχείο Νάξου έδωσε και που δείχνουν το μέγεθος του κατορθώματος…

Εύχομαι δε ολόψυχα στα μέλη του και εις ανώτερα! Περισσότερες επιτυχίες, με περισσότερες ποσότητες και μη ξεχάσετε την επόμενη φορά να φωτογραφηθείτε εσείς δίπλα στα ευρήματα.

Κάτι μου λέει ότι θα βγείτε χαμογελαστοί!!!

Στήλη "Σημεία και Τέρατα" της σατυρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας "η Μάσκα" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News