Επανασύσταση σωματείου Σμύριδας στην Απείρανθο;

Σμυρίγλι… Ένα από τα πιο σκληρά πετρώματα αλλά με τεράστια δύναμη για όσους έχουν την δύναμη εκμετάλλευσής του. Και οι Απειρανθίτες την έχουν. Άλλωστε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σμυριδοχωριό ανάμεσα στα έξι (Κόρωνος, Κεραμωτή, Δανακός, Σκαδό και Μονή τα άλλα πέντε) που συγκροτούν την ομάδα κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου… Και για χρόνια το σωματείο εργατών Απειράνθου ήταν απενεργοποιημένο… Τώρα μοιάζει η ώρα για την επανίδρυσή του…

Μία ώρα παράξενη όμως από την στιγμή που οι εξελίξεις τρέχουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέλη της σχετικής Επιτροπής Αγώνα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να συναντήσουν τη νέα υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου κα να έχουν μία συζήτηση εφ όλης της ύλης για θέματα που έχουν αφορούν το ασφαλιστικό και κυρίως το ειδικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που από την 1η Ιανουαρίου 2017 – σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ κο Γιάννη Βρούτση – θα αποτελέσει παρελθόν.. Ελέω δανειστών θα πει κάποιος, αλλά η αλήθεια είναι ότι η κατάργηση φαίνονταν από μακριά. Επίσης μέσω του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ κου Μανιού υπάρχει η πληροφορία ότι έως τις 15 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τη Νάξο για 2η φορά ο Υφυπουργός Εργασίας και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης κος Τάσος Πετρόπουλος. Επίσκεψη που αναμένεται με ενδιαφέρον από τη στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη το ζήτημα του σμυριδικού (σ.σ. είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η επίσκεψη Σκουρλέτη ως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και βέβαια οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα φέρει ανακατατάξεις (από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ) κυρίως στους επιχειρηματίες στα μικρά χωριά….  

Πρόσκληση Απείρανθος

Όμως, η είδηση έρχεται από την Απείρανθο… Κι αυτό γιατί υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους του χωριού για παρουσία την προσεχή Κυριακή σε Γενική Συνέλευση πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με το σμυριδικό. Και το πιο εντυπωσιακό; Στην αναγκαιότητα ή όχι επανίδρυσης του Σωματείου σμυριδεργατών Απειράνθου…

Τι αναφέρει η πρόσκληση;

Ενημερώνουμε ΟΛΟΥΣ τους συντοπίτες μας που είναι ήδη ασφαλισμένοι, αλλά και εκείνους που ενδιαφέρονται να ασφαλιστούν και να εγγραφούν στους καταλόγους Σμύριδας, φορείς, καθώς και όσους ενδιαφέρονται για το φλέγον ζήτημα (της σμύριδας, ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα: 19:00, στην Κεντρική Πλατεία Απειράνθου - στο καφενείο του ΚΑΣΕΛΑ.

Τα θέματα συζήτησης είναι:

Α) ΑΝΑΛΥΣΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το ΜΕΛΛΟΝ του ΣΜΥΡΙΔΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

Β) ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

Επισημαίνεται ότι, η ΠΑΡΟΥΣΙΑ και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας, είναι αναγκαία, εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος, καθώς επίσης και λόγω των απρόσμενων εξελίξεων και δυσκολιών που προκύπτουν το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News