Επιστροφή Θεόφιλου στο νοσοκομείο Σάμου

Λένε ότι ο … ταχυδρόμος χτυπάει δύο φορές. Ε στην περίπτωση της σχέσης του Λάζαρου Θεόφιλου με τη Σάμο, το χτύπημα τρίτωσε, ή εάν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα «τρίτωσε το καλό…». Κι αυτό γιατί με τη πρώτη του θητεία ως περιφερειακός σύμβουλος την εποχή των Ιμίων (1995-96) και την θητεία του ως διοικητής του Νοσοκομείου «Αγιος Παντελεήμονας» Σάμου τη διετία 2002-04 έρχεται και η νέα θητεία στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη καθότι η Σάμος είναι από τα νησιά που δέχονται ουκ ολίγους μετανάστες και το προσφυγικό είναι στα όρια του. Η σχετική ανακοίνωση έγινε πριν από περίπου δύο ώρες από το Υπουργείο Υγείας όταν και είχαμε την δημοσιοποίηση του διορισμού των εννέα πρώτων διοικητών – αναπληρωτών διοικητών μετά την αξιολόγηση και την ολοκλήρωση των προσωπικών συνεντεύξεων για την κάλυψη των θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκτιμά ότι το μεγάλο κύμα των διορισμών, θα τοποθετηθεί μετά το Πάσχα και γύρω στις αρχές Μαίου. Όπως τόνισε μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πέτρος Γιαννουλάτος, οι κρίσεις για τα πρόσωπα είναι συγκριτικές, η διαδικασία είναι πολύ μεγάλη και σοβαρή και ο ίδιος διαβάζει καθημερινά σχεδόν 9 με 10 ώρες βιογραφικά.

Η αρχή λοιπόν έγινε από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια θα πάμε σε Κυκλάδες – Κρήτη και τέλος στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για τα δύο νοσοκομεία (καθότι Σύρος – Νάξος είναι σε διασύνδεση) των Κυκλάδων (Σύρου – Σαντορίνης) οι πληροφορίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες αν και ακούγονται ουκ ολίγα… Επιστρέφοντας δε στο θέμα του διορισμού του κου Θεόφιλου να σημειώσουμε ότι από πέρυσι το όνομά του ακούστηκε τόσο για το Νοσοκομείο Σύρου όσο και Σάμου ενώ πριν από δύο ημέρες υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος Στήριξης Κ.Υ. - Νοσοκομείου Νάξου κάτι που επιβεβαίωσε τη φήμη ότι ετοιμάζεται για διοικητής σε κάποιο νοσοκομείο του Αιγαίου…

Ποιος είναι ο κ. Θεόφιλος Λάζαρος ?Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νάξο. Είναι πτυχιούχος Επόπτης Δημόσιας Υγείας του ΚΑΤΕΕ Αθήνας και πτυχιούχος Χημικός του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Σταδιοδρομία στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

Έπαρχος Νάξου 1994-1995

Περιφερειακός Διευθυντής Νομού Σάμου 1995-1996

Ειδικός Σύμβουλος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων 1999-2002

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου 1999-2002

Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Σάμου "Άγιος Παντελεήμων" 2002-2004

Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων

Μέλος του Δ.Σ. του Α΄ Πε.Σ.Υ.Π. Νοτίου Αιγαίου 2003-2005

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε. 2004-

Αντινομάρχης Κυκλάδων 2004

Κοινωνική Δράση

Πρόεδρος Συλλόγου Χωραιτών Νάξου

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου

Πρόεδρος και Επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Κυκλαδικού Τύπου

Εκδότης της εφημερίδας "Χωραίτης"

Ο Λάζαρος Ν. Θεόφιλος έχει δημοσιεύσεις σε θέματα Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης της Νάξου

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο, Μαρία Χωριανοπούλου και έχει δύο κόρες, την Παρασκευή - Αντωνία και Δήμητρα - Νίκη 

Ας δούμε και τα βιογραφικά των 8 επικεφαλής νοσοκομείων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, έχουν ως εξής:

Στο ΚΘ-ΚΥ ΛΕΡΟΥ διοικήτρια αναλαμβάνει η Σαρίκα Ελένη-Λύδα Βιολόγος στο Α' Ενδοκρινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». Έχει διδακτορική Διατριβή στον Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Ενδοκρινολογίας Διατροφής και Μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο Bordeaux 1, Γαλλίας και Πτυχίο Βιολογίας, του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη για τον τομέα Μοριακής Βιολογίας στο ενοποιημένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» .

Στο ΓΝ Μυτιλήνης διοικήτρια επιλέχθηκε η Ζερβού Αννα συνταξιούχος υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού στο τομέα της Υγείας. Οι σπουδές της αποτελούνται από το πτυχίο Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών, του τμήματος Διοικητικών Διευθυντών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 8 έτη στον ιδιωτικό τομέα και για περισσότερα από 20 έτη σε Νοσοκομεία ως Διοικητική Υπάλληλος και Προϊστάμενη Διοικητικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

Στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου αναπληρωτής διοικητής επιλέχθηκε ο Μονοκρούσος Θεόδωρος, συνταξιούχος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Οικονομολόγου. Οι βασικές του σπουδές είναι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά με μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει εργαστεί για 8 έτη στον Τραπεζικό Τομέα, για 7 έτη σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα και για 13 έτη ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο ΓΝ Κιλκίς ως διοικήτρια επιλέχθηκε η Βλάχου Μαρία, πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Στο ΓΝ Ρόδου ως διοικήτρια αναλαμβάνει καθήκοντα η Χατζηστρατή Αικατερίνη συνταξιούχος Οδοντίατρος του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ. Οι σπουδές της εκτός από το βασικό της πτυχίο στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπληρώνονται από τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου και στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε για περισσότερα από 25 έτη ως Οδοντίατρος του ΕΣΥ και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Διευθύντριας.

Ως αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Ρόδου επιλέχθηκε ο Βασιλειάδης Σταμάτιος. Οι βασικές σπουδές του είναι στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ομεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης στις Διεθνείς Σχέσεις. Αμφότεροι οι τίτλοι σπουδών αποκτήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του San Diego των ΗΠΑ. Εχει εργαστεί κατά το παρελθόν ως επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής δημόσιων φορέων επιμόρφωσης καθώς και ως ειδικός σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Γ.Ν.-Ν.Υ Καλύμνου αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Βόλος Εμμανουήλ, πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και Διαχείριση. Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός-μηχανικός συστημάτων και σύμβουλος λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα.

Στο ΓΝ Κω αναπληρωτής Διοικητής ο Γεωργαντής Νεκτάριος Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως μόνιμος υπάλληλος Μηχανικός Υπολογιστών Δήμων στο νησί της Κω.

Φωτο από το Naxostimes.gr και πληροφορίες από το onmed.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News