Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕυρωεκλογές 2019 - Γ. Αμυράς: "Η δύναμη της καρέκλας για τους Συριζαίους...

Ευρωεκλογές 2019 – Γ. Αμυράς: “Η δύναμη της καρέκλας για τους Συριζαίους είναι πιο δυνατή από τη δύναμη της βαρύτητας”

|

Ο Γιώργος Αμυράς, διεκδικεί παρουσία στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Βρέθηκε στη Ρόδο, μίλησε με παράγοντες και ανθρώπους του “Σμαραγδένιου νησιού” – Τι ανέφερε για την Συμφωνία των Πρεσπών, για τις εκλογές σε εθνικό επίπεδο και τις δικές του πρωτεραιότητες ως υποψήφιος ευρωβουλευτής 

Πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία, γνωστοποίησε ότι ο Γιώργος Αμυράς περιελήφθη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο ίδιος, υπέβαλε σχετική επιστολή παραίτησης από το αξίωμα του βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Αθηνών προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όπου επεσήμανε ότι δεν προτίθεται να κάνει «χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή». Και έχει πάρει το… δρόμο. Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στη Ρόδο και στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ” Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κατοίκους του πανέμορφου νησιού, που με υποδέχθηκαν με μοναδικό αίσθημα φιλοξενίας.  Συζητήσαμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας, την υπερφορολόγηση και τις μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσουμε! Καταστηματάρχες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι κάθε ηλικίας μοιράστηκαν μαζί μας τις αγωνίες τους, την ανασφάλεια που βιώνουν από τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων αλλά και την απογοήτευσή τους που βλέπουν τη χώρα μας να βαλτώνει. Όλοι προσδοκούν την πολιτική αλλαγή που θα έρθει με μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου κάνοντας στην Ελλάδα την επανάσταση της λογικής” Και βέβαια ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν .. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τη στήριξη και τη φιλοξενία τον Δημήτρη Ρούστα, την Σπυριδούλα Πάσσαρη, τον Παύλο Μπακίρη, πρόεδρο ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, τον Ιωάννη Παππά, πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου και τον Κάλλιστο Διακογεωργίου, περιφερειακό σύμβουλο.

Και δεν θα μπορούσε να δώσει και συνέντευξη. Μίλησε στην εφημερίδα “Δημοκρατική” Και ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

• Κύριε Αμυρά, αποφασίσατε να πολιτευτείτε με τη Ν.Δ. Μιλήστε μας γι αυτή την απόφασή σας για την οποία κατηγορηθήκατε από τον κ. Θεοδωράκη.
Σας θυμίζω ότι ήμουν ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2014 όταν είχα καταλάβει την 7η θέση και 130.000 πολίτες από όλη την Ελλάδα με είχαν τιμήσει με την ψήφο τους. Η ΝΔ είναι ο φυσικός μου πολιτικός χώρος.Ως ένας φιλελεύθερος άνθρωπος που με ενδιαφέρει να πηγαίνει η χώρα μπροστά, ήταν απολύτως φυσικό να ξαναδώσω τη μάχη με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς στη ΝΔ θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα που να τη σέβονται και να την υπολογίζουν εχθροί και φίλοι και όχι όπως την έχει καταντήσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση κουρελού του.

• Πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι ευρωεκλογές για το μέλλον της Ευρώπης και για την χώρα μας;
Eίναι όντως εξαιρετικά κρίσιμες. Στις Βρυξέλλες λαμβάνονται αποφάσεις για αμέτρητα πράγματα που καθορίζουν τη ζωή μας, από το τι καύσιμα θα καίνε τα αυτοκίνητα μέχρι το αν θα απαγορεύονται τα μονομάντιλα. Το έζησα τα τελευταία 4,5 χρόνια ως βουλευτής, 8 στους 10 νόμους που ψηφίσαμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ήρθαν έτοιμοι από τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη, πιστεύω, και πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο υπάρχει και το ερώτημα που ο καθένας θα πρέπει να απαντήσει: αυτή η Ευρώπη είναι η Ευρώπη που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματιζόταν βάζοντας τη χώρα το 1979 στην τότε ΕΟΚ; Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά λάθη, έχει επιδείξει τιμωρητικές διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα και γι’ αυτό δίνω τη μάχη μου να βρίσκομαι στις Βρυξέλλες ως υποψήφιο μέλος της ευρωομάδας της ΝΔ για να αλλάξουμε τα πράγματα υπέρ της χώρας μας.

• Κατά την άποψή σας, μπορεί η Ελλάδα να «παλέψει» για βελτιώσεις στην επίμαχη Συμφωνία των Πρεσπών;
Ως γνωστόν καταψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλοντάς την ως μια εθνική υποχώρηση καθώς παραχωρεί στου βόρειους γείτονες μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα που έκανε ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοι βουλευτές που υπερψήφισαν τη Συμφωνία. Η Νέα Δημοκρατία και ιδιαιτέρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι την επομένη των εκλογών η ΝΔ ως κυβέρνηση δε θα διστάσει να βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων εάν δεν αμβλυνθούν οι συνέπειες της κακής Συμφωνίας των Πρεσπών. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επέτρεψε στα Σκόπια να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ καταργώντας ένα σημαντικό όπλο που είχε η ελληνική πλευρά στα χέρια της για να αποτρέψει τον αλυτρωτισμό και την υφαρπαγή της μακεδονικής ταυτότητας από τη χώρα των Σκοπίων.

• Πώς σχολιάζετε την πρόσφατη αποκάλυψη με τις φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Αλ. Τσίπρα σε κότερο λίγο μετά την καταστροφή στο Μάτι;
Μόνο ντροπή είναι η λέξη που μπορεί να συνοδεύει τη φωτογραφία του κ. Τσίπρα ο οποίος αμέριμνος, σκαφάτος και πουράτος απολαμβάνει πολυτελείς διακοπές στη θαλαμηγό ενός εφοπλιστή. Τον μάρανε η γραβάτα που δεν φοράει για να το παίζει τάχα αντισυστημικός. Όπως είδαμε στις φωτογραφίες δεν κρατήθηκε ο αθεόφοβος τρεις βδομάδες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και αντί να βρίσκεται στο Μάτι δίπλα στους ανθρώπους που πονούσαν και πενθούσαν, προτίμησε τη ζεστή αγκαλιά των ζάμπλουτων επιχειρηματιών φίλων του. Ντροπή και πάλι ντροπή!

• Κατά την άποψή σας πότε θα κάνει εκλογές ο πρωθυπουργός και με ποια επιδίωξη;
Η δύναμη της καρέκλας για τους συριζαίους βουλευτές και υπουργούς είναι πιο ισχυρή από τη δύναμη της βαρύτητας. Επομένως ο κ. Τσίπρας θα «τρενάρει» τις εκλογές όσο μπορεί για λίγες εβδομάδες εξουσίας ακόμα. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα του κάνουν το χατίρι. Αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η καθαρή νίκη της ΝΔ θα οδηγήσει τον κ. Τσίπρα στην πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση έτσι ώστε να έχουμε να θυμόμαστε ότι η πρώτη φορά Αριστερά ήταν και η τελευταία.

• Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες ως υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΔ;
H πρώτη μου προτεραιότητα είναι η επιστροφή των ξενιτεμένων νέων και επαγγελματιών σε μια Ελλάδα αξιοκρατική και ίσων ευκαιριών. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, γνωρίζω ότι έχει γίνει πολύ της μόδας το ζήτημα, ωστόσο εγώ ασχολούμαι τα τελευταία 16 χρόνια και ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής έδωσα μεγάλη έμφαση στο ζήτημα. Οι καταστροφές που βλέπουμε, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι καύσωνες, η καταστροφή σοδειών δεν έτυχαν απλώς, αλλά είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης του ανθρώπου στα οικοσυστήματα του πλανήτη. Χωρίς περιβάλλον δεν έχουμε τίποτα.
Τέλος, δίνω μεγάλη έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων μας. Κάθε φορά που μπαίνουμε στο διαδίκτυο, κάθε φορά που ποστάρουμε μια φωτογραφία ή που κάνουμε «like» σε κάτι που διαβάζουμε κάποιες απρόσωπες δαιδαλώδεις εταιρείες στο εξωτερικό κάνουν πάρτι δισεκατομμυρίων χρησιμοποιώντας πολλές φορές εν αγνοία μας πληροφορίες γύρω από το πρόσωπό μας και τη ζωή μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ποιος είναι 

Ο Γιώργος. Αμυράς, εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Αποχώρησε από το Ποτάμι τον Ιανουάριο του 2019 επικαλούμενος τη θέση που έλαβε η πλειοψηφία του κόμματος για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρ΄ ό,τι δεν υπήρξε δεσμευτική για τους βουλευτές. Παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής που τάχθηκε κατά της Συμφωνίας.
Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών: Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος. Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έλαβε 120.000 ψήφους και ήταν δεύτερος επιλαχών. Ήταν επίσης, ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα», που συγκέντρωσε ποσοστό 7,37%. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών.

Από το 1986 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (Κέρδος, Εξπρές, Τύπος της Κυριακής) και τηλεόραση (Antenna, Star, ΕΡΤ). Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την αγαπημένη ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Έντονα πολιτικοποιημένος, συνδεδεμένος με κοινωνικές δράσεις και κινήματα πόλης, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και από τους πρωτεργάτες του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα διεκδίκησε τη δημαρχία της πόλης το 2010 ως επικεφαλής ανεξάρτητης κίνησης πολιτών λαμβάνοντας ποσοστό 7,4% και δύο έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Θεατρικά του έργα έχουν ανέβει σε ανεξάρτητες θεατρικές σκηνές στην Αθήνα (Δημήτρης Ποταμίτης, Τόπος Αλλού, artHouse και σε αρκετά θέατρα στην υπόλοιπη Ελλάδα). Ήταν αθλητής στίβου στα 1500 και 5000 μέτρα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα