Ευρωεκλογές 2019 - ΚΙΝΑΛ: Επίσκεψη Καπούνη σε Κουφονήσι, Ηρακλειά

Με σύνθημα «Πάμε δυνατά για τους έλληνες αγρότες και την νησιωτική Ελλάδα» ο Δημήτρης Καπούνης ξεκίνησε του Αγίου Γεωργίου την .. προεκλογική του πορεία στη μάχη για τις Βρυξέλλες. Και η αφετηρία δεν ήταν άλλη από τις Μικρές Κυκλάδες, τα Κουφονήσια και την Ηρακλειά. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γεγονός των εορταστικών εκδηλώσεων και είχε μία πρώτη επαφή με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα: τους αλιείς στο Κουφονήσι και τους κτηνοτρόφους στην Ηρακλειά.

Άκουσε τα προβλήματα και την αγωνία τους – αν και την γνωρίζει λόγω της θέσης του ως πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου – και ως … πολιτικός πλέον υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο για την κάλυψη των αναγκών τους…

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:  

«Σήμερα (σ.σ. χθες), Δευτέρα του Πάσχα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Καπούνης, βρέθηκε κοντά στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς στο Κουφονήσι και την Ηρακλειά. Αφού άκουσε τα προβλήματα που τους απασχολούν δεσμεύτηκε πως, εφόσον εκλεγεί, θα αγωνιστεί για την επίλυσή τους.

Επίσης, τους παρουσίασε τις προτάσεις του για τον αγροτικό κόσμο που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επανεξέταση της φορολόγησης των αγροτών, την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και την μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου».