Ευρωεκλογές 2019: «Συμμετέχουμε, στηρίζουμε το πρόγραμμα της ΝΔ»

Η βαριά σκιά της πολιτικής επικαιρότητας καθορίζει την πολιτική ατζέντα στην χώρα μας. Η κυβερνητική ανεπάρκεια και τα αδιέξοδά της είναι εκ των πραγμάτων το κεντρικό θέμα του πολιτικού διαλόγου Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών δεν έχει επικοινωνηθεί επαρκώς.

Του Γιάννη Τζανετή (#)

Όμως η σημασία τους είναι βαρύνουσα, ιδιαίτερα καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της, το μέλλον όλων μας:

• Πως θα δοθεί όραμα και ελπίδα στις νέες γενιές που αγωνιούν ότι θα ζήσουν χειρότερα από ότι οι γονείς τους;

• Πως θα ανταγωνιστεί με επιτυχία απέναντι σε ένα κόσμο (Ασία, Αμερική) που καλπάζει και πλουτίζει με πρωτόγνωρους ρυθμούς;

• Πως θα διατηρηθούν οι κατακτήσεις του κράτους πρόνοιας χωρίς να υπονομευθεί η οικονομική ανάπτυξη;

• Πως θα αντιμετωπιστεί η -χωρίς προηγούμενο- είσοδος νέων πληθυσμών χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητά της και χωρίς να προδοθούν οι αρχές της ανοχής και του ανθρωπισμού πάνω στις οποίες η Ευρώπη είναι χτισμένη;

• Πως θα αντιστραφεί το πληθυσμιακό τέλμα που ναρκοθετεί κάθε δυνατότητα προόδου;

• Πως θα σφυρηλατηθεί μια ενιαία αντιμετώπιση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας απέναντι σε δυνάμεις που φιλοδοξούν να παίξουν ηγετικό ρόλο ανταγωνιστικό στα ευρωπαϊκά και τα ελληνικά συμφέροντα;

Οι απαντήσεις δεν θα δοθούν μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό. Για αυτό η συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Η ψήφος μας θα δείξει την κατεύθυνση πάνω στην οποία θα κινηθεί το Ευρωπαϊκό πείραμα. Η στασιμότητα πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια εποχή δημιουργίας, εξωστρέφειας και δυναμισμού.

Οι δυνάμεις που διαβάζουν τον κόσμο μέσα από πολιτικά-κομματικά εγχειρίδια του προηγούμενου αιώνα πρέπει να δεχθούν ισχυρό χτύπημα. Η νίκη των δυνάμεων της λογικής, της μετριοπάθειας, της δημοκρατίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Και στη χώρα μας η ευρεία επικράτηση της ΝΔ και του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος θα φέρει μια πιο αισιόδοξη μέρα για όλους τους έλληνες.

Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα!

(#) Γιάννης Γ. Τζανετής

Σύμβουλος Διοίκησης, Οργάνωσης  & Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, Τομέας Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ