Το φιλμ της τρομοκρατίας

Ευτυχώς που αυτές τις μέρες γίνεται καμιά επίθεση με μολότοφ, καμιά ληστεία, δρα δηλαδή το παρακράτος, γιατί το κράτος έχει αδρανήσει! Για την αδράνειά της αυτή, η κυβέρνηση κατηγορείται εντονότατα τόσο από την εκκλησία, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι άγιοι πατέρες αγανάκτησαν με την επίθεση στη μονή Πετράκη, κάτι που είχε να συμβεί πάνω από 170 χρόνια, αφού την προηγούμενη επίθεση στη μονή, την έκανε ο λήσταρχος Νταβέλης!...

Βέβαια άγιοι πατέρες είναι αυτοί, και ως ορίζει η αγιότητά τους, αποστασιοποιήθηκαν από τα γεγονότα και παραχώρησαν την αρμοδιότητα της τιμωρίας των εισβολέων στο Θεό, δηλώνοντας ο Θεός συγχωρεί τους εισβολείς, δήλωση όμως που εκμεταλλεύτηκε άμεσα η κυβέρνηση, και τους συγχώρεσε κι αυτή με τη σειρά της!!!

Στην εξέλιξη των γεγονότων η ΝΔ εξαπολύει ένα δριμύτατο κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, που υποθάλπει τους αντιεξουσιαστές. Βγαίνει καπάκι ο Κιρίτσης και δηλώνει ότι ασκούνται διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα και, ότι τα στοιχεία σε βάρος των συλληφθέντων είναι στα όρια του γελοίου, όρια που στη συνέχεια υπερβαίνει ο ίδιος, δηλώνοντας ότι είναι προτιμότερο να βρίσκονται δέκα ένοχοι εκτός φυλακής, παρά ένας αθώος μέσα!

Μα κύριε Κυρίτση, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση σήμερα...

Για κάθε δέκα λαμόγια που είναι έξω, είναι ένας αθώος μέσα!!!

Ας μου επιτραπεί όμως να επιστρέψω για λίγο στην άλλη εξουσία, την πνευματική, γιατί νομίζω πως οι άγιοι πατέρες για λάθος λόγους διαμαρτύρονται. Κανονικά θα έπρεπε να διαμαρτύρονται για τις άριστες φιλικές σχέσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτύξει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, με τον Ερντογάν. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διαψεύδονται οι προφητείες των Παϊσίου, Κοσμά Αιτωλού και άλλων, που προέβλεπαν πόλεμο Ρωσίας Τουρκίας, νίκη της Ρωσίας, παραχώρηση της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα και επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ΑΕΚ!...

Τέλος πάντων, εξουσίες είναι αυτές και διατηρούνε φαίνεται το δικαίωμα να αυτοδιαψεύδονται, αλλά τουλάχιστον μάθαμε κάτι από όλες τους τις διαμαρτυρίες.

Από τις διαμαρτυρίες της ΝΔ, μάθαμε ότι υπάρχει βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, (πότε πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμβαθύνει;) που στο βάθος του υπάρχουν αντιεξουσιαστές! Βέβαια ξέραμε πως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τη βαθιά ΝΔ που στο βάθος της υπάρχουν αντιδημοκράτες ή με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, το βάθος του οπίου δεν έχει υπολογιστεί μέχρι σήμερα!

Κάτι προσεγγίσεις έκανε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα το Ποτάμι, γιατί ήθελε ο Θεοδωράκης να φτιάξει το νέο πολιτικό κάδρο που θα περιείχε εκτός από το ποτάμι και τον ήλιο που ανατέλλει, και να του δώσει το όνομα διευρυμένη κεντροαριστερά, αλλά εντέλει ο γάμος ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι δεν πραγματοποιήθηκε. Ποιος γάμος δηλαδή που αυτοί διαφώνησαν ακόμα και για την ημερομηνία για να την βάλουν στα προσκλητήρια, αφού άλλη μέρα όρισε ο Σταύρος και άλλη η Φώφη!...

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά όλα δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές. Μέσα στο φθινόπωρο από ότι ακούγεται ο Αλέξης, ο ηγέρπης της αριστεράς θα επιχειρήσει για τρίτη φορά να αποδράσει από την κυβέρνηση. Είναι μάλιστα τόσο βέβαιος ότι θα τα καταφέρει που έχει ήδη ετοιμάσει το νέο λουκ, όμοιο με εκείνο άλλων τρομοκρατών, για να μην τον γνωρίζουν στο δρόμο.

Το βλέπετε στο πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» όπου το παράδειγμα του τρομοκράτη Ξηρού, που τρομοκράτησε τους πολιτικούς κύκλους, του Μέσι που τρομοκρατεί τις αντίπαλες εστίες, ακολουθεί και ο τρομοκράτης του ελληνικού λαού! Δίπλα στον Αλέξη έχω βάλει και τη μεζούρα να τον δείχνει πιο ψηλό από ότι είναι, να μη νομίζει πως μόνο στην ΕΡΤ γίνονται αυτά τα πράγματα!...

Στα δικά μας όμως τώρα όπου έχοντας φτάσει πια στο αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης, φτάσαμε και στο αποκορύφωμα των μόνιμων και άλυτων προβλημάτων που μας απασχολούν τις τελευταίες δεκαετίες. Το κυκλοφορικό κομφούζιο είναι εδώ για να μας θυμίσει ότι καμία σοβαρή ενέργεια δεν έχει γίνει για την επίλυση του. Τα σκουπίδια είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι καμία σοβαρή ενέργεια δεν έχει γίνει για την διαχείριση τους. Και οι τουρίστες, κυρίως οι Έλληνες είναι εδώ, για να μας θυμίσουν πως η επίσκεψή τους  συμβάλει τα μέγιστα στην μεγιστοποίηση των δύο αυτών σημαντικότερων προβλημάτων μας!...

Έγραψα πως καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής στην επίλυση των δύο σημαντικότερων προβλημάτων, του κυκλοφοριακού και των σκουπιδιών, χωρίς σε αυτά να προσθέσω το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε φέτος το καλοκαίρι, που είναι αυτό της λειψυδρίας,. Και δεν συμπεριέλαβα την έλλειψη νερού καθώς σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα η  δημοτικό αρχή εξάντλησε την σοβαρότητά της επιχειρώντας να κάνει μια τρύπα στο νερό!

Επίσης η δημοτική αρχή στην προσπάθεια επίλυσης του κυκλοφοριακού, εξάντλησε τη σοβαρότητά της όταν δημιούργησε πεζοδρόμια, τα οποία ορίζουν αυτοί οι πορτοκαλί κώνοι που έχουν κατακλίσει τη Χώρα και που ευτυχώς είναι εύκαμπτοι, αλλιώς θα σπάγανε με τόσα αμάξια που παρκάρουν συνέχεια πάνω τους!

Μάλιστα για να οριστούν σαφέστερα αυτά τα πεζοδρόμια ζωγραφίστηκαν πάνω τους διάφορα σχέδια με ασβέστη. Έτσι δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στον ελλαδικό, αλλά και στον παγκόσμιο χώρο, τα πρώτα εικονικά πεζοδρόμια!!!  Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν οι αρμόδιοι να ζωγραφίσουν εικονικές πλατείες που τόσο ανάγκη έχει η πόλη, εικονικούς πεζόδρομους και γιατί όχι, κι ένα εικονικό ποδηλατοδρόμο, να το παίζουμε και προχωρημένοι!...

Σοβαρότης;

Τώρα όσο αφορά τη σοβαρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το διογκούμενο πρόβλημα των απορριμμάτων νομίζω πως η παραπάνω εικόνα από την ελληνική ταινία «οι κυρίες της αυλής» μιλάει από μόνη της. Όπως μιλάνε από μόνες τους οι εικόνες των μπάζων και των σκουπιδιών που συναντά κανείς παντού στο νησί. Σε ένα νησί που είχε την ατυχία, το δημοτικό του συμβούλιο να ψηφίσει ατυχώς πολύ καθυστερημένα τον προϋπολογισμό, που σαν αποτέλεσμα έχει να βρισκόμαστε τέλη καλοκαιριού, να μην έχει αναλάβει εργολάβος την καθαριότητα και να βρίζουμε την τύχη μας!

Στην τύχη τους λοιπόν αφημένα τα σκουπίδια και στην ίδια τύχη με τα σκουπίδια, που δεν βρίσκεται κάποιος να τα μαζέψει, βρίσκεται ολόκληρη η δημοτική αρχή, εξέχοντα μέλη της οποίας εμφανίζονται στην παραπάνω συλλεκτική φωτογραφία, αφού δεν βρίσκεται κανείς τους να μαζέψει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, που δεν καταφέρνει να μαζέψει τα σκουπίδια!

Όσο για τους Έλληνες επισκέπτες που έγραψα ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στον πολλαπλασιασμό των σκουπιδιών, που τα πετάνε όπου να’ ναι ή που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου να’ ναι ή που πατάνε με τα τζιπ τους όπου να’ ναι, αυτών η σοβαρότητα εκπροσωπείται επάξια από τον οδηγό ενός μαύρου τζιπ μάρκας Καγιέν που κάνει βόλτες αυτές τις μέρες πάνω στις αμμοθίνες του Προκόπη και που για κακή μου τύχη δεν έχω καταφέρει μέχρι σήμερα να τον σταματήσω  και να τον ενημερώσω ότι  μέγεθος της μαλακίας που σηκώνει, είναι ανάλογο της τζιπάρας που οδηγάει!

Τουλάχιστον ελπίζω πριν φύγει από το νησί μας να διαβάσει την παραπάνω ενημέρωση ή κάποιος να τον ενημερώσει αν τον δει, πράγμα εύκολο, γιατί στο κάτω-κάτω ακόμα κι αν δεν αναγνωρίσετε την μαύρη τζιπάρα Καγιέν που δεν κυκλοφοράνε άλλες τόσο μεγάλες θα αναγνωρίσετε σίγουρα τους μαλάκες που οδηγάνε γιατί δεν πρέπει να κυκλοφοράνε άλλοι τόσο μεγάλοι!!!

Κείμενο της στήλης «Σημεία και Τέρατα» από την σατυρική εφημερίδα «η Μάσκα» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News