ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Ο Λιανός έφυγε, ο Βρούτσης έρχεται

Ο ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Και αφορά έμμεσα και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οπως είναι γνωστό από τις 24 Μαρτίου 2021 και μετά από περίπου τρεις μήνες αντεγκλίσεων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός πήρε το καπελάκι του και αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου.  Είχε προηγηθεί ένα εξώδικο που είχε έρθει από το Δοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ όπου ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα από τον κο Λιανό, ενώ από τη δική του θέση, ο νυν Δήμαρχος στη παραίτηση του είχε αφήσει αιχμές στο πρόσωπο του προέδρου του ΦΟΔΣΑ (σ.σ. δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά) όπου εξέφραζε την λύπη του για «ανυπαρξία συνεργασίας»…

Οπως και το φόβο του ότι θα καθυστερήσουν τα έργα υποδομών που αφορούν την αναβάθμιση του Περιβάλλοντος (βλ ΜΕΑ) και βέβαια επαναλαμβάνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για «άμεση νομοθετική ρύθμιση-κατάργηση του άρθρου 226 παρ.1  εδ.1 του Ν. 4555/2018 ή, διαφορετικά, την εξαίρεση του από την αναγκαστική συμμετοχή του στον  ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου ΑΕ για όσους νόμιμους και βάσιμους λόγους αναφέρονται σε αυτήν».

Βρούτσης αντί Λιανού

Και στη Σύρο πανηγύρισαν. Γιατί πολύ απλά έχουν εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο και το κυριότερο μέσω του ΦΟΔΣΑ λύνουν τα δικά τους θέματα που αφορούν την διαχείριση του ΧΥΤΑ και γενικά των ζητημάτων που αφορούν τα απορρίματα. Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" τη θέση του κου Λιανού, θα πάρει ο πρόεδρος του καταργηθέντος ΦΟΔΣΑ Σύρου - Ερμούπολης, Γιάννης Βρούτσης.  Και βέβαια έχουμε δηλώσεις του δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα που σημειώνει  “Εμείς στους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας, αυτό είχαμε αναφέρει από την αρχή. Δηλαδή μέχρι να σταθεί λειτουργικά ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ (στελέχωση με προσωπικό και αντιμετώπιση τυπικών διαδικασιών), είχαμε ζητήσει την παράταση ενός έτους. Δηλαδή να ψηφιστεί η σύσταση και η δημιουργία του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, αλλά να περάσουν οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα σε αυτόν, μετά από ένα έτος. Αυτό δεν πέρασε τελικά” υπενθύμισε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, εξηγώντας όμως, πως, ωστόσο, “ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του”.

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση της Σύρου πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιό του, τόνισε πως, “Με την παραίτηση του κ. Λιανού από τη Νάξο μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο κ. Βρούτσης, οπότε έχουμε και στο Δ.Σ. εκπρόσωπό μας. Από την επόμενη συνεδρίαση θα συμμετέχει κανονικά”.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News