Φολέγανδρος: Στη Βουλή έφτασαν οι διακοπές ηλεκτροδότησης

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης από την περασμένη Πέμπτη (19/10) βρίσκεται σε περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων. Από την Μύκονο (αφορμή η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου του νησιού) έως τη Σαντορίνη, τη Πάρο και τη Σύρο που θα αποτελέσει και τον τελευταίο σταθμό λόγω της παρουσίας του στη Σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό των Κυκλάδων… Και βέβαια θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Δημάρχους των νησιών, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, φίλους καθώς και κομματικά στελέχη της Ν.Δ..

Πριν όμως αναχωρήσει για τις Κυκλάδες και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κος Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με θέμα τις συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στην Φολέγανδρο. Κάτι που οδήγησε πρόσφατα το νησί να μείνει για αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα…

Και όπως διαβάζουμε…

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Φολεγάνδρου, κ. Ελευθέριου Βενιού (α.π. 966/29-09-2017), σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούν στο νησί οι συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει ότι οι συχνές, πολύωρες και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στο νησί, προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλο το φάσμα λειτουργίας του νησιού, όπως: στην υδροδότηση, τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και στη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών υγείας, χώρια την μεγάλη οικονομική ζημιά που υφίστανται οι επαγγελματίες του νησιού.

Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, ενώ η κατάσταση στα νησιά όσο περνά ο καιρός επιδεινώνεται δραματικά.

Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου, επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του νησιού και παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών, που βλέπουν την καθημερινότητά τους να χειροτερεύει και την πολιτεία να αδιαφορεί. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Αίτημα, που επιβάλλουν η συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας!

Για το λόγο αυτό ο Δήμος ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα στο νησί της Φολεγάνδρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News