Γ. Πιτσιλής από Σαντορίνη και Μύκονο: "Δεν θέλουμε να βάζουμε λουκέτα, αλλά..."

Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 1η Αυγούστου στα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΑΕ) , Γιώργος Πιτσιλής, όπου συνάντησε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο περιοχών και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα, που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με την καθημερινότητά τους στην επαφή τους με τη φορολογική διοίκηση.

Ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι αυτή είναι η αρχή μιας διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και των επαγγελματιών των δύο νησιών, προσθέτοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται στη διάθεση κάθε επαγγελματία για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζει:

Σήμερα, πρώτη μέρα του πιο σημαντικού μήνα της φετινής τουριστικής περιόδου, επιλέξαμε να επισκεφθούμε τους δυο πιο εμβληματικούς προορισμούς του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Σκοπός της επίσκεψής μας είναι να τονίσουμε τη σημασία, που έχει για τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, για τα δημόσια έσοδα, αλλά και για τη διεθνή εικόνα των νησιών μας και της χώρας, η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τους ελέγχους συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχουμε επισημάνει ότι το τελευταίο που θέλουμε, είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας θα εφαρμόσουν το νόμο απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στις μεγάλες παραβάσεις.

Καλούμε, λοιπόν, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε, ως φορολογική διοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που από τις δύο αυτές επισκέψεις διαπίστωσα ότι και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση”.

Και στις δύο συναντήσεις, παρουσία των Δημάρχων και των δύο νησιών, των Διευθυντών των τοπικών Δ.Ο.Υ. και του Φορολογικού Περιφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων κου Ρήγα Μπάρκουλα, τέθηκαν τα θέματα των ελέγχων, που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, καθώς και η επάρκεια της στελέχωσης των υπηρεσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News