Γ. ΤΖανετής: "Μια αισιόδοξη ματιά για το 2019 – Η επούλωση των ρηγμάτων"

Καλή Χρονιά !

Μιά αισιόδοξη ματιά για το 2019 – Η επούλωση των ρηγμάτων

Η σχεδόν δεκαετής κρίση υπήρξε αποκαλυπτική για τους Έλληνες. Με κατακλυσμιαίο ρυθμό αποκαλύφθηκε η αδυναμία του παλιού προτύπου ανάπτυξης και οργάνωσης να απαντήσει στα ερωτήματα του 21ου αιώνα.

Του Γιάννη Τζανετή (#)

Οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες, κάποια στιγμή με βεβαιότητα θα βρισκόμασαν σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που πλήτει με σφοδρότητα το σύνολο της κοινωνίας αλλά ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και συνανθρώπους μας.

Κυρίαρχο σύμπτωμα είναι η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μια κοινωνία ρηγμάτων. Ρήγματα ολοένα βαθύτερα όσο η κυβερνητική πολιτική επενδύει σε αυτά και όσο η ανάκαμψη καθυστερεί.

  1. Ρήγμα ανάμεσα στις γενεές της ευημερίας και αυτές των χαμηλων προσδοκιών.
  2. Ρήγμα ανάμεσα σε αυτούς που μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της εποχής και παράγουν πλούτο και σε αυτούς που αγωνιούν καθημερινά.
  3. Ρήγμα ανάμεσα σε μέρη της πατρίδας που προχωρούν δυναμικά με αυτοπεποίθηση και σε άλλα που βυθίζονται στην παρακμή.
  4. Ρήγμα ανάμεσα σε όσους διατηρούν προσβάσεις και επιρροή στην κεντρική διοίκηση και σε όσους νιώθουν ξεχασμένοι.
  5. Ρήγμα ανάμεσα στην εξωστρεφή αισιόδοξη Ελλάδα και την Ελλάδα της παρακμής.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Η επούλωση των ρηγμάτων. Η επαναφορά της χώρας σε θετική τροχιά προς όφελος του συνόλου των πολιτών της.

Προς όφελος αυτών που μπορούν να δημιουργήσουν και να παράγουν πλούτο ωθώντας την χώρα μπροστά αλλά και αυτών που χρειάζονται κρατική φροντίδα.

Η εποχή των ρηγμάτων πρέπει να τελειώσει οριστικά. Η τακτική των διαχωρισμών που τόσο έντονα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια δεν μας αρμόζει. Μια Ελλάδα που όλες οι δημιουργικές δυνάμεις θα επιστρετευτούν και θα παράγουν προς όφελος των ιδίων και των οικογενειών τους και εν τέλει του συνόλου είναι το ζητούμενο για τα χρόνια που έρχονται.

Το 2019 μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετερία μιας περιόδου ακμής !

Το αξίζουν όλοι οι Έλληνες !

Καλή Χρονιά !

# Ο Γιάννης Γ. Τζανετής είναι σύμβουλος Διοίκησης και Πληροφορικής, ΜBA, Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ και Μέλος της ΚΕ της ΔΡΑΣΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News